Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dansker vinder over korruptionen i Ukraine - og rejser en kæmpe runestenFremmødet var stort, da Thomas Sillesen løftede sløret for runestenen, der markerer ingeniørvirksomheden BIIR’s sejr i en langstrakt korruptionsskandale mod myndigheder og gangstere i Odessa. foto:PR

Dansker vinder over korruptionen i Ukraine - og rejser en kæmpe runesten

Den danske erhvervsmand Thomas Sillesen rejser en af verdens største runesten i Odessa, der markerer ingeniørvirksomhedens sejr i en absurd korruptionssag mod ukrainske myndigheder og byens gangstere

Del artiklen på

I 800-tallet sejlede vikinger ned ad Europas store floder for at handle, plyndre og kolonisere. Ikke mindst i Ukraine, hvor danske vikinghøvdinger skabte en civilisation, der stadig betragtes af ukrainere som landets storhedstid.

I dag er der en ny, dansk høvding i Ukraine. Han hedder Thomas Sillesen og er medejer og medstifter af ingeniørvirksomheden BIIR. Virksomheden har som det første udenlandske selskab nogensinde vundet en retssag om korruption i Odessa, hvilket Thomas Sillesen nu markerer ved at rejse en runesten på den byggegrund, han har kæmpet for at bevare rettighederne til.

– Når vikingerne sejlede på floderne for 1200 år siden, var de altid forberedt på kamp. Vores runesten er et symbol på, at den kamplyst stadig buldrer i os danskere. Odessa er den mest korrupte by i Europas mest korrupte land. Så efter at have vundet et langt, juridisk og politisk slagsmål med en millionby og alle dens korrupte mennesker, mente vi, at det skulle markeres. Vi vil gerne hylde alle de ærlige ukrainere der har hjulpet os. Og hvad er mere passende end noget, der til evig tid kan vise de lokale, at det betaler sig at kæmpe for et bedre Ukraine? siger Thomas Sillesen, Bestyrelsesformand i BIIR og uddyber:

- Det er samtidig en hyldest til alle de ærlige ukrainere der har hjulpet os. Og hvad er mere passende end noget, der til evig tid kan vise de lokale, at det betaler sig at kæmpe for et bedre Ukraine?

Fik stjålet sin grund
BIIR har i en årrække været tæt knyttet til Ukraine. Virksomheden tilbyder nemlig sine kunder en løsning med danske kontaktpersoner og ingeniørfaglige specialister i Danmark samt et back-office med kompetent ingeniørkraft i Ukraine.

Den forretningsmodel har skabt stor vækst, hvorfor BIIR købte en byggegrund at udvide faciliteterne på. Pludselig fik BIIR at vide, at grunden ikke længere var deres. Herefter fulgte en opslidende strid, der blev udkæmpet dels i Odessas underverden og dels på de bonede gulve hos myndigheder og politikere. Slutteligt blev det nationale og internationale pres så stort, at domstolen afgjorde sagen til BIIR’s fordel.

Vejer næsten 6 tons
Runestenen er placeret på grunden, hvor BIIR opfører et nyt domicil til 500 medarbejdere. Grunden ligger direkte ud til Odessas største offentlige park og bliver derfor set af adskillige ukrainere hver dag. Stenen er 180 centimeter høj, vejer mellem fem og seks ton og er dermed en af de absolutte største runesten i verden.

– Stenen er blevet så fed. Jeg er virkelig glad for den. Jeg har kendt kunstneren Erik Sandqvist i over 15 år. Erik, der også er kendt som Erik den Røde, har lavet over 70 runesten, og han er så dygtig, at alle hans sten skal registreres ved Nationalmuseet, så man ikke forveksler dem med historiske sten. Jeg ville ikke rejse en sten for ingenting. Nu har vi for alvor en grund til at markere os, fortæller Thomas Sillesen.

Et stort antal myndighedspersoner og politikere i Odessa samt enkelte nationale politikere mødte op til runestenens offentliggørelse i Odessa, hvor Erik den Røde løftede sløret for det tonstunge kunstværk. Det endte som en stor begivenhed, og alle deltagende kunne se det fornuftige i at have en virksomhed i Odessa, der følger loven.

-jhn

Læs mere om Byggeri

8/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder