left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Danskere transformerer historisk bygning i Oslo

Danskere transformerer historisk bygning i Oslo

AART architects er sammen med Asplan Viak valgt til opgaven om at forvandle Holmestrand havnefront til en levende havnebydel

Del artiklen på

AART architects er sammen med Asplan Viak valgt til opgaven om at forvandle Holmestrand havnefront til en levende havnebydel, Backe-kvartalet, med cafeer, restauranter, butikker og op til 120 lejligheder. Bag opgaven står det norske ejendomsudviklingsselskab Tress Asset Management.

- Vi har indsendt et reguleringsforslag for Backe-kvartalet i centrum af Holmestrand. Området ligger fantastisk midt mellem havnefronten og den nye Holmestrand station. Området rummer derfor rigtig gode muligheder for udviklingen af ca. 12.000 m2 bolig og erhverv. Vi planlægger mellem 100 og 120 nye boligenheder i projektet, fortæller Jarle Villumstad, der er leder af Tress Asset Management.

Med Backe-kvartalet er planen at omdanne seks byggefelter med eksisterende bebyggelse ved havnefronten midt i Holmestrand. Ifølge planen vil dele af den eksisterende bebyggelse blive revet ned for at give plads til nye og mere tidssvarende bygninger. En vigtig, identitetsskabende bygning vil dog blive bevaret - det gælder Kullboden, som er en lagerbygning i tegl opført i 1910.

- Vi vil transformere Kullboden, så den som en af Holmestrands mest ikoniske bygninger vil føje en særlig autenticitet til oplevelsen af den nye havnebydel. Det vil vi gøre ved at bevare facaden, men åbne den mod havnefronten, så bylivet trækkes ind i bygningen, der fremover vil byde på butikker, cafeer og restauranter i tæt kontakt med vandet, fortæller Anders Strange, der er daglig leder af AART architects' kontor i Oslo.

Kommune med til videreudvikling
Ud over en revitalisering af Kulboden vil den nye havnebydel byde på fem såkaldte Søhuse med butikker, cafeer og restauranter i gadeplan og lejligheder med havudsigt på de øvre etager. Hjertet i havnebydelen bliver Backe Gabrielsens Plass, som bliver et intimt torv i læ for vinden i kraft af de nye Søhuse.

- Vi vil med reguleringsforslaget invitere kommunen til at være med til at videreudvikle Holmestrand i tråd med de nye nationale retningslinjer for byudvikling om fortætning ved vigtige kollektive knudepunkt, siger Jarle Villumstad.

Det forventes, at Holmestrand Kommune vil behandle reguleringsforslaget i løbet af indeværende år.

Om projektet
Beliggenhed: Holmestrand, Norge
Størrelse: 12.000 m2
Status: Reguleringsforslag er indsendt
Bygherre: Tress Asset Management
Arkitekt: AART architects og Asplan Viak

-kj

Læs mere om Byggeri

24/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder