Aktuelle nyheder - Byggeri

Demensvenlige plejeboliger med fælleshus

Demensvenlige plejeboliger med fælleshus

Fællesskabets Hus i Ry ved Skanderborg rummer 72 demensvenlige plejeboliger og et fælleshus, der skal fungere som et socialt centrum for lokalsamfundet

Del artiklen på

Samfund – Arkitektur

Af Marie Larsen

Byggeriet består af røde teglhuse, der tilpasser sig det omkringliggende boligområde, og det skal skabe genkendelighed og signalere hjemlighed. Med den valgte disponering er der overalt gode muligheder for at få fine dagslysforhold og adgang til grønne uderum, som helt lavpraktisk skal fungere som trygge lukkede gårdhaver - udeareal, hvor der ikke er fare for, at beboerne bliver væk.

Byggeriet tilbyder på den ene side fællesskab og inviterer til ophold og tilfældige møder. Samtidig tager arkitekturen hensyn til den privathed og tryghed, som beboerne i plejeboligerne og nogle af brugerne af de øvrige faciliteter i byggeriet har behov for. Boligernes direkte tilknytning til fællesrum og servicecenter sikrer, at beboerne kan deltage i fællesskaberne i byggeriet, enten aktivt eller observerende på afstand.

Udover 72 plejeboliger indeholder Fællesskabets Hus centerfunktioner som cafe, sundhedsklinik, administrative faciliteter, multisal og produktionskøkken, alt sammen centreret om et dobbelthøjt orangeri, der bliver hjertet i det nye byggeri.

Du kan læse mere om projektet og se flere billeder af byggeriet her i magasinet Byggeri nr. 1.

Læs mere om Byggeri

30/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.