Fog Kvistgård Håndværkermesse
Fog Kvistgård Håndværkermesse
Fog Kvistgård Håndværkermesse

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Dyrt købte kvadratmeter i København

Dyrt købte kvadratmeter i København

Hvor der er hjerterum, er der husrum,. Det gælder i hvert fald i København, hvor de stuver sig sammen, mens resten af landet svømmer i kvadratmeter

Del artiklen på

De høje boligpriser betyder, at der i København bygges mindre boligenheder end i andre dele af landet. København er dermed den eneste landsdel, hvor der er blevet mindre plads per person i husstanden de sidste ni år.

I 2010 havde en københavner i gennemsnit 43,1 kvadratmeter bolig til rådighed, mens det i 2018 er blevet reduceret til 41,3 kvadratmeter.

I alle andre landsdele er antallet af kvadratmeter bolig pr dansker steget mellem én - og tre kvadratmeter de sidste ni år.

Det viser tal fra Danmarks Statistik

Bornholmsk boligparadis
København kan altså prale af de suverænt højeste boligpriser, men ligger til gengæld helt i bund i forhold til plads pr indbygger.

- En bornholmer har 22 kvadratmeter mere bolig til rådighed end en københavner, men så har Bornholm til gengæld også nogle af de laveste boligpriser, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Ifølge Nykredits boligmarkedsanalytiker, Mira Lie Nielsen, kræver det ’et sæt markante indkomster’, hvis man ønsker at købe bolig i det indre København:

- Alle, der ikke befinder sig i den højeste indkomstgruppe eller har to indkomster i husstanden, må derfor være indstillet på at familien får relativt få kvadratmeter at boltre sig på, hvis de ønsker at bo i de gamle brokvarterer i København, siger hun.

Skifter
Derfor er der flere og flere, der skifter københavnerlejligheden ud med et parcelhus inden for køreafstand fra København:

- De sidste par år har priserne nået et niveau i København, hvor flere har valgt at forlade byen for at få mere plads for pengene. Det er således muligt, hvis man ellers er indstillet på at få lidt længere til arbejde, at få en bolig med mere end dobbelt så meget plads, hvis man flytter ud af byen, siger Mira Lie Nielsen.

DanB

Læs mere om Byggeri

15/10 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder