Aktuelle nyheder - Byggeri

Dyst med om byggeriets bæredygtighedspriserRasmus Jørgensen, direktør i Kalk, vandt Produktprisen 2017 for malingen Ren. Prisen overrækkes af jury-formand Signe Kongebro.

Dyst med om byggeriets bæredygtighedspriser

Bæredygtig prisregn bliver igen i år en del af herlighederne, når branchen samles til Building Green i København. Allerede nu er der åbent for nomineringer

Del artiklen på

Forberedelserne til efterårets udgave af Building Green i Forum er i fuld gang. Programmet er ved at blive fastlagt, udstillere og samarbejdspartnere melder sig under fanerne, mens bæredygtighedens Oscar-uddeling, Det Bæredygtige Element, tager form. Og du kan være med i kapløbet allerede nu.

- Vi har åbnet for nomineringerne til Det Bæredygtige Element 2018. Vi uddeler igen i år både en Produkt- og en Personpris, og vi håber, at vi får en masse interessante indstillinger, siger Grith Bech-Nielsen, netværksleder i innovationsnetværket InnoByg, der sammen med Building Green står bag Det Bæredygtige Element.

De to priser uddeles på Building Greens Main Stage onsdag den 1. november kl. 12.30. Det er femte gang, at Produktprisen uddeles, mens Personprisen overrækkes for tredje gang.

- Produktprisen hylder en Building Green-udstiller med et produkt, der har gjort byggeriet mere bæredygtigt. Det behøver vel at mærke ikke være et nyt produkt. Personprisen går til en ildsjæl, som har medvirket til at fremme bæredygtighed i byggeriet, lyder det fra Grith Bech-Nielsen.

Kriterierne for indstilling består i al sin enkelthed i, at kandidaterne skal have gjort en bæredygtig forskel, de skal være eksempler til efterfølgelse og have givet inspiration til byggebranchen.

Pris gav merforretning
I 2017 vandt virksomheden Kalk Produktprisen. ’Jeg elsker jer alle sammen’ var udmeldingen fra ejer Rasmus Jørgensen, da han modtog prisen foran et veloplagt publikum. Prisen gik til produktet Ren: En ny serie miljømærket maling med en skimmelhæmmende effekt, der understøtter et sundt indeklima. Et produkt, som sidenhen har opnået Cradle to Cradle-certificering på guld-niveau.

- Prisen betød, at Ren fik en start, man kun tør drømme om. Kendskabet til produktet blev øget markant, hvilket gav merforretning og skabte troværdighed til os som producent. Opmærksomheden fra medierne var massiv, og vi mærker stadig effekten af denne synlighed, fortæller den stolte prisvinder.

Artiklen fortsætter under billedet...
Vinderne af Personprisen 2017 Anders Lendager og Kasper Guldager synes godt om det fokus på bæredygtighed, som følger med prisen. Det kunne branchen godt bruge mere af, mener Anders Lendager.

Personprisen 2017 gik til Kasper Guldager og Anders Lendager. To arkitekter, som har arbejdet ihærdigt for at få gjort det bæredygtige byggeri mainstream og en del af vores bygningskultur. Anders Lendager fortæller:

- At vinde Personprisen 2017 har været en stærk anerkendelse og et vigtigt signal i en branche, hvor jeg hver dag arbejder for at vise, hvordan det kan lade sig gøre at forene klimaansvar og socialt ansvar med økonomisk vækst. Det er muligt at skabe en bæredygtig verden med regenerative byer og bygninger. En verden med cirkulær økonomi. Prisen har givet mig og Lendager Group anerkendelse for det arbejde, vi gør for at skabe den verden.

Til at bedømme indstillingerne, udvælge de fem nominerede og kåre årets vindere er der nedsat en kompetent jury bestående af:
Tina Saaby Madsen (Københavns Kommune), Niels Bjørn (URBAN), Signe Kongebro (Henning Larsens Architects), Harpa Birgisdottir (SBi), Lone Feifer (Velux), Kasper Lynge Jensen (Aarhus School of Engineering).

Læs mere om prisen her.

Building Green afvikles næste gang i Forum på Frederiksberg den 31. oktober til 1. november.

-los

Læs mere om Byggeri

6/6 2018