Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Ejendomsmægler: Stor fremgang i fremvisninger af lejligheder

Ejendomsmægler: Stor fremgang i fremvisninger af lejligheder

Men tallene 'snyder' - der skal flere fremvisninger til et salg, for når udbuddet er større kigger man sig bedre omkring, lyder det fra mæglerkæden home

Del artiklen på

Ifølge homes fremvisningsindeks, som normalt er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, steg antallet af fremviste lejligheder 5,0 procent fra september til oktober (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

Målt på samme vis steg antallet af fremviste huse 0,7 procent i oktober. Over de seneste tre måneder er antallet af fremviste huse og lejligheder steget – for sidstnævnte meget markant med 10,6 procent.

Sammenlignet med for et år siden lå antallet af fremviste huse 3,3 procent højere i oktober, mens antallet af fremviste lejligheder er steget med 7,1 procent. Set i et historisk perspektiv ligger interessen for at se på bolig fortsat på et højt niveau.

- Der er et stigende antal fremvisninger af både huse, sommerhuse og lejligheder – såvel de seneste tre måneder som i forhold til for et år siden. Umiddelbart kunne det indikere en betydelig større interesse for at købe bolig. Men her ’snyder’ tallene desværre lidt. Når vi ser flere fremvisninger nu, skyldes det nok primært, at køberne har fået flere boliger at vælge imellem, fordi udbuddet er øget over de seneste måneder, fortæller boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen i Home.

Købere giver sig god tid
Flere boligejere er kommet på markedet med deres boliger, mens salget er faldet lidt. Det betyder samlet set et større udbud af boliger til salg, som køberne kan se og vælge imellem.

Lidt firkantet sagt er der altså stort set det samme antal købere i markedet, men de ser flere boliger end tidligere, før de køber.
For årets første ni måneder har home-mæglerne lavet ca. 5 % flere fremvisninger pr. salg end i samme periode sidste år.

Især på lejlighedsmarkedet i hovedstaden har køberne fået bedre tid til at se flere lejligheder. Man kan sige, at køberne har fået noget af magten tilbage i et marked, der ellers har været sælgers marked gennem længere tid. Interessen for at se på lejlighed indikerer dog, at bunden langt fra er gået ud af markedet. Faktisk ses der fra september til oktober, ifølge Boligsidens markedsindeks på landsplan, kun et mindre prisfald på lejligheder på 0,1 % - og priserne er fortsat 5,2 % højere end for et år siden.
For husene står priserne stille fra september til oktober – og det betyder, at de koster 4,4 % mere end for et år siden. Det svarer til, at et gennemsnitshus koster 82.000 kr. mere nu end sidste efterår.

Der er ikke i øjeblikket noget, der tyder på, at det øgede antal fremvisninger munder ud i et tilsvarende øget salg, for boligkøberne har ikke pludselig fået flere penge mellem hænderne, lempeligere kreditvilkår eller – som det ses – specielt lavere boligpriser at boltre sig i.

-jhn

Resumé:
• homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremviste lejligheder steg 5,0 procent fra september til oktober (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit.
• Fremvisninger af huse steg med 0,7 procent i samme periode, mens fremvisninger af sommerhuse gik frem med 0,6 procent
• Over det seneste år er antallet af husfremvisninger steget med 3,3 procent, mens fremvisninger af ejerlejligheder er steget med 7,1 procent.
• Sommerhusene til salg har 19,9 procent flere fremvisninger end året før.
• Interessen for at se på bolig, herunder sommerhuse, ligger fortsat på et højt niveau historisk set.

Læs mere om Byggeri

9/11 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder