Aktuelle nyheder - Byggeri

Erhvervsministeren vil lukke for svindel med kroneselskaberDirektør Morten Frihagen er glad for, at erjhvervsministeren er parat til et opgør med 'kroneselskaberne'

Erhvervsministeren vil lukke for svindel med kroneselskaber

Dansk Håndværk advarede allerede i 2014 mod, at IVS kunne misbruges til svindel, men politikerne overhørte advarslen

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det skortede ikke på advarsler til politikerne, da der i 2014 blev åbnet for, at man kunne starte et selskab - IVS - for kun 1 krone i kapital. Nu vil erhvervsminister Rasmus Jarlov (C) forsøge at lukke den mulighed igen.

Ideen var såmænd meget reel - at man ville hjælpe iværksættere til at skulle løbe en mindre risiko end ved personligt ejede enkeltmandsfirmaer, men kritikerne advarede om, at det ville kunne anvendes til fup og svindel med skatter og afgifter.

Blandt kritikerne var Dansk Håndværk, hvor direktør Morten Frihagen er godt tilfreds med, at der nu lukkes for muligheden af at stifte discount-selskaber

Loven kunne misbruges
Dansk Håndværk advarede allerede, før loven om IVS blev vedtaget, mod, at den skabte risiko for, at useriøse virksomheder kunne misbruge loven til at løbe fra ansvaret overfor såvel myndighederne, som kunder og leverandører.

Og det er netop den type problemer en analyse fra Erhvervsstyrelsen i denne uge har peget på.
Fra 2014 til 2017 blev der stiftet næsten 42.000 iværksætterselskaber. Og frygten for, at en del af dem bruges til svig og momsunddragelse, ser ud til at være begrundet.

Ifølge Erhvervsstyrelsen er andelen af iværksætterselskaber, der straffes på grund af fejl og mangler i momsregistreringen, højere end anpartsselskaber og især enkeltmandsvirksomheder.

Indsats mod svindel
Rasmus Jarlov vil derfor indkalde til drøftelser om ’kroneselskabernes’ fremtid eller mangel på samme, som et led i indsatsen overfor svindel i virksomheder.

Ifølge Morten Frihagen har det særligt på byggeområdet vist sig, at er kroneselskaberne er et smuthul for virksomheder, som kan løbe fra dårligt arbejde, ligesom det er risikofrit at udsætte leverandører og kunder for tab:

- Det giver erhvervslivet et dårligt omdømme, så en afskaffelse af den selskabsform vil være kærkommen, siger Dansk Håndværks direktør.

Ingen relevans for seriøse byggevirksomheder
Han mener i øvrigt, at de seriøse virksomheder ville være stiftet alligevel, også uden den nye selskabsform:

- Man skal ikke glemme, at det kræver en vis startkapital at etablere en håndværkervirksomhed, og alene i form af biler til transport og værktøj vil der være en kapital, der kan bruges til at etablere et ApS eller en enkeltmandsvirksomhed. Der skal også over for materialeleverandører kunne stilles en vis sikkerhed, så kronevirksomhederne har reelt slet ikke relevans for seriøse byggevirksomheder, siger Morten Frihagen til BygTek.

Læs mere om Byggeri

20/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.