Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Erhvervsuddannelser betaler selv en stor del af regeringens gildeDirektør Lars Kunov er ganske tilfreds med regeringens udspil, men han savner blandt andet fortsat en afklaring af økonomien for de erhvervsgymnasielle uddannelser

Erhvervsuddannelser betaler selv en stor del af regeringens gilde

Administrerende direktør Lars Kunov er dog med egne ord ’en glad mand’, efter at regeringen har præsenteret sit oplæg til en indsats for erhvervsuddannelserne

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

’Et knald godt udspil!’. Sådan lyder ordene fra administrerende direktør Lars Kunov, Danske Erhvervsskoler, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen torsdag formiddag på Mors havde præsenteret regeringens udspil med en stor saltvandsindsprøjtning på to milliarder kroner til erhvervsuddannelserne.

- Regeringen fortjener ros for at have lyttet til erhvervsskolernes bekymringer og deraf følgende ønsker. Men man fastholder omprioriteringsbidraget, hvor vi dog får pengene tilbage til bundne opgaver. Vi står derfor fortsat over for besparelser på vores hverdagsaktiviteter, og det vil ramme undervisningen, siger Lars Kunov til BygTek.

Betalte for nøddeafgiften
Han henviser til, at når man på erhvervsskolerne stod i en situation, hvor regeringen tog alle pengene fra omprioriteringsbidraget for at bruge dem på ’noget helt tredje’, så er det dog positivt, at pengene nu investeres i erhvervsuddannelserne:

- Vi betaler selv for en stor del af gildet, ikke det hele men en meget stor del af det. Tidligere er omprioriteringsbidraget dog gået til politiet, nedsættelse af nøddeafgiften og lavere bilafgifter. Denne gang er det en investering i os selv, og det er trods alt meget bedre, siger Lars Kunov.

10. klasse skal være fødekæde til erhvervsuddannelser
Hvis savner dog en afklaring af 10. klassernes fremtid som del i fødekæden til erhvervsuddannelserne:

- Statsministeren var dog meget tydelig i sin fremlæggelse af planen, når det gælder 10. klassernes fremtid. Om de lige skal ligge fysisk på erhvervsskolerne er ikke afgørende, men de skal målrettes tydeligt mod erhvervsuddannelserne, efter at de unge hele deres folkeskoletid er blevet præsenteret for de gymnasiale uddannelser, siger Lars Kunov.

Læs mere om Byggeri

13/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder