Aktuelle nyheder - Byggeri

Femern gør sig klar til tunnelbyggeri ABC Pavilloner glæder sig efter at have investeret et tocifret millionbeløb i et erhvervscenter med 12 erhvervsmål.

Femern gør sig klar til tunnelbyggeri

Byggemodningen af området omkring Femern i Rødbyhavn er ved at blive afsluttet, så byggeriet af tunnelforbindelsen kan gå i gang. Det glæder ABC Pavilloner, der har investeret et tocifret millionbeløb

Del artiklen på

Samfund - Infrastruktur

Den 18-kilometer lange tunnelforbindelse mellem Danmark og Tyskland er netop kommet et skridt nærmere en realisering med afslutningen af byggemodningen i området omkring Rødbyhavn. De omfattende klargøringsopgaver har blandt andet inkluderet etablering af vandforsyning, el, kloakering samt nye adgangsveje og cykelstier.

- Byggemodningen af området har været en stor succes, og vi ser frem til at påbegynde byggeriet af arbejdshavnen om nogle måneder. De to store internationale tunnelkonsortier rykker således snart ind, og i den forbindelse forventer vi en stigende aktivitet i området ved Rødbyhavn med mange opgaver, som med fordel kan varetages af virksomheder i nærheden af byggepladsen, siger Jens Ole Kaslund, teknisk direktør i Femern A/S.

Klar med erhvervscenter
Med tunnelen følger således en masse arbejde, og en af de virksomheder, som ser frem til mere aktivitet i området, er midtjyske ABC Pavilloner, der for nogle år siden investerede et tocifret millionbeløb i et centralt placeret erhvervscenter med 12 erhvervsmål. Her tror og håber man på, at investeringen nu snart vil give afkast, mens projektet også kan resultere i flere byggeopgaver:

- Femern har efterhånden været længe undervejs, men nu ser det ud til, at de første entreprenører fra maj-juni går i gang med byggeriet af arbejdshavnen til tunnelfabrikken. Og her ser vi store muligheder i dels at deltage i udbud, når det gælder opførelsen af boligerne til de mange byggeledere og håndværkere, og dels at få lejet flere af vores erhvervslokaler ud, så de snart kan give afkast, forklarer direktør hos ABC Pavilloner, Kjeld S. Facius, og fortsætter:

- Vi foretog investeringen helt tilbage i 2014 og er derfor glade for, at der nu for alvor sker noget. Fermern-forbindelsen er et stort projekt med enormt potentiale, hvilket også var grunden til, at vi i sin tid investerede i et businesscenter, og med afslutningen af byggemodningen er vi derfor særdeles optimistiske og ser frem til stigende aktivitet i løbet af de kommende otte til ti år, hvor forbindelsen bliver anlagt.

Vandt udbud på arbejdsboliger
Sidste år deltog ABC Pavilloner i det første udbud omkring opførelsen af 20 prøveboliger, der skulle fungere som arbejdsboliger i forbindelse med Femern-projektet. Her vandt virksomheden udbuddet på at have den bedste pris, som samtidig levede op til Femerns krav om kvalitet.

- Og skulle vi være så heldige at vinde de næste midlertidige boliger, der kommer i udbud til projektet, så har vi også kapaciteten og produktionsfaciliteterne til at håndtere det. Vi har nemlig i alt tre produktionsenheder med stor produktionskapacitet, forklarer Kjeld S. Facius fortsat.

- jhn


Om Femern-projektet og leje af erhvervslokaler:
Femern-forbindelsen (officielt Femern Bælt-forbindelsen) er en 18 kilometer lang sænketunnel, som kommer til at krydse Femern Bælt mellem Danmark og Tyskland. Projekteringsloven blev vedtaget i 2009, anlægsloven blev vedtaget i 2015 og byggeriet kommer til at foregå i 2020. Efter planen vil forbindelsen stå klar i 2028.

I ABC Pavilloners businesscenter vil det være muligt at leje erhvervslokaler fra 15 kvadratmeter og helt op til 1.000 kvadratmeter. Der vil også blive opført et kontorhotel med bemandet reception og mulighed for telefonomstilling samt fælles printer. Ifølge ABC Pavilloner er centeret med til at give virksomheder nye erhvervsmuligheder i området:

Udover erhvervscenteret har modulvirksomheden desuden indgået en 10-årig aftale med energiselskabet OK, som lejer et stykke af virksomhedens grund til en tankstation.

Læs mere om Byggeri

17/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.