Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Flest i byggeriet tror konkurrenterne snyder- Det undrer det mig, at så mange tror, at deres konkurrenter bryder loven. Det tyder på, at der fortsat er behov for at informere massivt om reglerne, siger Peter Stenholm(Ricky J. Molloy)

Flest i byggeriet tror konkurrenterne snyder

Ifølge ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er bygge- og anlægsbranchen den branche, hvor flest virksomheder mener, at andre bryder konkurrencereglerne - og det overrasker Dansk Byggeri

Del artiklen på

De fleste danske virksomheder kender konkurrenceloven, viser en ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Heraf fremgår det, at 84 procent af de danske virksomheder ved, at det er forbudt at lave aftaler om priser. Mens 59 procent kender forbuddet mod at koordinere tilbud med konkurrenterne.

Men undersøgelsen viser også at bygge- og anlægsbranchen er den branche, hvor flest virksomheder mener, at andre bryder konkurrencereglerne. 60 procent af de adspurgte bygge- og anlægsvirksomheder vurderer, at andre virksomheder i branchen overtræder konkurrenceloven. Det overrasker Dansk Byggeri.

- Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi tager afstand fra enhver form for lovbrud, og vi gør en stor indsats for at forebygge overtrædelse af konkurrenceloven. Derfor undrer det mig, at så mange tror, at deres konkurrenter bryder loven. Det tyder på, at der fortsat er behov for at informere massivt om reglerne, siger direktør Peter Stenholm, Dansk Byggeri.

Holder løbende kurser
Derfor hilser Dansk Byggeri også den nye undersøgelse velkommen og vil bruge den i arbejdet med at informere medlemsvirksomhederne om de konkurrenceretslige regler.

- Analysen bringer os ny viden, som vi kan bruge, når vi informerer og underviser vores medlemmer i konkurrencereglerne, siger Peter Steenholm.

Han fortæller, at de siden straffen for at danne karteller og bryde konkurrencereglerne blev skærpet i 2013, blandt andet har udgivet en let læselig bog om konkurrenceret i byggeriet. Den fortæller, hvad der er ulovligt og hvilke sanktioner og straffe, der er. Og den er sendt til alle medlemsvirksomhederne.

- Langt de fleste af vores medlemmer har gennemført compliance-programmer, og vi holder løbende informationskurser. Det næste kursus efter sommerferien handler om konsortier, og hvilke konkurrenceretslige krav, der stilles til dem, siger direktør Peter Stenholm, Dansk Byggeri.

Interne regler skærpet
Hvis der alligevel sker overtrædelser af konkurrencereglerne, og en sag bliver afgjort ved domstolene eller der vedtages en bøde, kræver Dansk Byggeri, at medlemsvirksomheden gennemgår et såkaldt self-cleaning forløb. Det vil sige, at virksomheden skal dokumentere, hvordan man vil sikre, at der ikke igen sker ulovligheder.

Reglerne for at sidde i Dansk Byggeris bestyrelse er også skærpet. Et medlem af bestyrelsen kan ikke blive siddende efter at have modtaget et anklageskrift eller bødeforlæg i en konkurrencesag.

-jhn

 

Læs mere om Byggeri

5/7 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder