Aktuelle nyheder - Byggeri

Fliser for 3,2 mio. kr.Flisen Sandstone Grey.

Fliser for 3,2 mio. kr.

Den danske flise- og klinkevirksomhed Mosaikhjørnet skal levere 16.000 m2 fliser til Scandic-koncernens største hotel i København, Scandic Spectrum - 632 badeværelser til i alt 3,2 mio. kr.

Del artiklen på

På Kalvebod Brygge i København arbejdes der i øjeblikket på at opføre Scandic Spectrum på 42.300 m2 med bl.a. flere restauranter, cafe, bageri, skybar og hele 632 værelser.

I den forbindelse skal Mosaikhjørnet levere i alt 16.000 m2 fliser til alle badeværelser på Scandic Spectrum. Det er den hidtil største ordre for den danske flise- og klinkevirksomhed:

- Vi er utrolig stolte af at blive valgt som leverandør til et så stort prestigebyggeri som Scandic Spectrum. Vi har haft fornøjelsen af at være med fra den spæde ide til design og nu montering, og det er spændende at finde frem til de bedst mulige løsninger, som imødekommer de krav og ønsker, der stilles til et eksklusivt hotel som dette, siger Klaus Byberg, der er projektchef hos Mosaikhjørnet.

Videre fortæller han, at Scandic Spectrum bl.a. har stillet krav om hårdføre og skridsikre fliser til badeværelserne, der tilmed er nemme at vedligeholde. Mosaikhjørnet har derfor i samråd med arkitektfirmaet Space Copenhagen fundet frem til den bedst mulige fliseløsning:

- Vi har først og fremmest valgt en flise i et stort format af både æstetiske og praktiske hensyn. Derudover er vi gået efter en flise, som imødekommer Scandic Spectrums ønske om minimalt vedligehold kombineret med et hårdført og skridsikkert materiale, hvilket er muligt med netop denne keramiske flise, siger Peter Villemoes, der er arkitekt hos Space Copenhagen.

Byggeriet af Scandic Spectrum forventes færdiggjort maj 2021. Foto: Dissing+Weitling.

Ligner en naturflise
Med en størrelse på 60 x 60 cm. er flisen betydeligt større end den typiske standardstørrelse til badeværelser på 15 x 15 cm. Foruden det store format er der også gjort mange tanker om designet, hvor flisens udtryk er valgt med øje for den nordiske og minimalistiske indretning:

- Flisen ligner til forveksling en naturflise grundet overfladen, som er meget naturtro. Dog kunne det ikke komme på tale med en naturflise, da materialet ville kræve løbende vedligehold, og derfor fandt vi frem til denne løsning, som passer godt til hotellets look og overordnede arkitektur, fortæller Peter Villemoes.

Præfabrikerede badekabiner
De 632 badekabiner bliver lige nu præfabrikeret hos GreenBox i Aulum, der er specialister i produktion af badeværelsesmoduler. På den måde er de montageklare allerede, når de forlader produktionen i Aulum og kan således fragtes direkte til byggepladsen efter behov:

- Der er jo enormt mange kvadratmeter fliser, der skal monteres i kabinerne, og derfor er det meget effektivt, at vi løbende kan levere til Aulum, som installerer og fragter direkte til byggepladsen, siger Klaus Byberg.

Lige nu er der leveret 3500 ud af de 16.000 m2 fliser til GreenBox.

-kj

Læs mere om Byggeri

1/4 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.