left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Forebyggelsesguide skal sikre vores gamle huseMed den nye guide fra Historiske Huse er det nemt at komme i gang med at sikre og forebygge mod brand, vand- og stormskader.

Forebyggelsesguide skal sikre vores gamle huse

Vi skal være bedre til at forebygge brand, vand- og stormskader i vores historiske huse, lyder det fra Historiske Huse

Del artiklen på

Kultur - Samfund

De senere år har flere ødelæggende brande ødelagt historiske huse i hele landet; Svinkløv Badehotel, Dehns Palæ, KB Hallen, Sparresholm Gods og Hotel Julsø ved Himmelbjerget.

På den baggrund udgiver Historiske Huse sammen med Danske Beredskaber nu en forebyggelsesguide, der hjælper ejere af historiske huse med sikring.

De fredede og bevaringsværdige bygninger kan ikke altid sikres på samme måde som andre bygninger, og netop disse huse kræver derfor særlig opmærksomhed for at undgå ulykker som følge af brand, oversvømmelse og storm.

Historiske huse har stået i mange år og kan leve mange år endnu, fordi de er bygget holdbart og er opført af traditionelle byggematerialer, der har en god modstandsevne. Det tager f.eks. noget tid for en brand at ødelægge massivt tømmer, og mursten og puds kan godt tåle opfugtning, hvis blot murværket kan komme af med fugten igen.

Holdbare og sårbare på samme tid
Men på andre måder er de historiske bygninger sårbare. I store uopdelte loftsrum kan en brand f.eks. brede sig lynhurtigt, og i utætheder og hulrum i vægge og etageadskillelser kan gløder, gasser og ild brede sig uset og bryde frem et helt andet sted i huset.

Den rigtige sikringsløsning vil altid være afhængig af den konkrete bygning og situation. Det er også vigtigt at huske, at løbende vedligeholdelse er en del af en god forebyggelse og at vedligeholdelse ofte er afgørende for, at de enkelte sikringstiltag virker.

Hvordan man vedligeholder et historisk hus, kan man nu finde mere information om her, hvor også forebyggelsesguiden kan downloades eller bestilles i trykt version.

Historiske Huse er et formaliseret samarbejde mellem Bygnings Frednings Foreningen BYFO, Foreningen Bevaringsværdige Bygninger og Bygningskultur Danmark

-los


Læs mere om Byggeri

17/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.