left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Gigantisk stålkuppel tårner sig op i København

Gigantisk stålkuppel tårner sig op i København

Fra Polyteknisk Læreanstalt til Naturhistorisk Museum. Der har været rejsegilde på byggeriet af det nye Naturhistoriske Museum i København.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Byggeriet af det kommende Statens Naturhistoriske Museum begyndte i 2019 og forventes at stå færdigt i 2+23. Onsdag den 15. september nåede byggeriet en milepæl, da der blev holdt rejsegilde.

Det nye museum består af en ombygning af eksisterende bygninger i Sølvtorvskomplekset, der tidligere husede Polyteknisk Læreanstalt, og dertil kommer nye underjordiske udstillingsrum og Oceansalen.

Sidstnævnte kan med sine 23 meter ses fra gaden, og på den anden side af Oceansalen og Sølvtorvskompleksets røde bygninger etableres der dæk over de kommende udstillingsrum, mens de eksisterende bygninger bliver ombygget til nye formål.

Arbejde trods corona
Siden byggestart i maj 2019 og 1. spadestik i august 2019 har der, trods coronaens hærgen, været konstant aktivitet og fremdrift på byggepladsen:

Ifølge projektchef Hanne Alrø fra Vejdirektoratet har man under nedlukningerne fortsat kunnet arbejde på byggepladsen:

- Men pandemien har naturligvis betydet, at en anden type udfordringer end dem, der normalt findes i et stort byggeri, også har præget projektet og gjort det daglige arbejde mere udfordrende. Derfor føles det særlig godt, at vi er nået så langt, at vi kunne holde rejsegilde, siger hun.

Kuppel af 48 tons stål og 1600 stykker glas
Oceansalens kuppel, der er opbygget af cirka 48 tons stål fordelt på 2000 stålrammer, er samlet, og man er i gang med montering af 1600 triangulære glas, som monteres enkeltvis.

De forventes færdigmonteret ultimo oktober.

Samtidig er arbejdet med udstillingsetagerne så fremskredent, at der er taget fat på arbejdet med landskabsdækket på terræn.

- Arbejdet med det nye landskabsdæk fylder nu mere og mere i projektet, samtidig med at arbejdet med udstillingsrummene fortsat er i gang. Landsskabsdækket etableres over de underjordiske udstillingsrum og bliver det, som museumsgæster møder, når de kommer til det nye museum fra Botanisk Have, fortæller Hanne Alrø.

Fakta
Vejdirektoratet er bygherre på det nye Statens Naturhistoriske Museum og bygger til Københavns Universitet.

Det nye museum skal samle Københavns Universitets Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have til ét museum.

Statens Naturhistoriske Museum er finansieret af VILLUM FONDEN, Novo Nordisk Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Det Obelske Familiefond samt Københavns Universitet og staten.

Per Aarsleff A/S er hovedentreprenør, og totalrådgiver er Lundgaard & Tranberg Arkitekter sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører AS.

Læs mere om Byggeri

24/9 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.