Aktuelle nyheder - Byggeri

Gode kombinationer gavner HumlebienEntreprenørerne GK Kaysen og gipsproducenten Knauf er et godt team og har tidligere blandt andet arbejdet sammen om opbygningen af Sundhedshuset i Rudkøbing.

Gode kombinationer gavner Humlebien

Vuggestue i Svendborg er et godt eksempel på, hvordan kombinationen af store ambitioner, ekspertviden og de rigtige byggematerialer skaber gode resultater

Del artiklen på

Et nyt vuggestuebyggeri i Svendborg viser, hvor vigtigt det er, at materialeleverandøren og den praktiske håndværker spiller tæt sammen, når et byggeri udføres.

Entreprenørerne fra GK Kaysen har gode erfaringer med Knauf fra tidligere og ønskede derfor, at Knaufs gipsplader skulle benyttes på projektet. Valget faldt på en etlagsløsning med det stærke og robuste Ultra Board. Det har sparet både tid og penge, ligesom håndværkerne har oplevet en klar forbedring af deres arbejdsmiljø.

- Konstruktionen er på flere måder et specielt byggeri. Blandt andet fordi Humlebien er tænkt at være Danmarks første bæredygtige og miljørigtige institution, som ved færdiggørelsen efter planen skal kunne tildeles bronze indenfor bæredygtighedscertificeringen DGNB. Det stiller særlige krav til byggematerialerne. Det er derfor ekstremt vigtigt, at vi løbende har været i kontakt med Knauf omkring konstruktionen og valget af materialer, siger byggeleder Sandy Fabricius fra entreprenøren GK Kaysen.

Et specielt projekt
Knauf leverer gennem Tømmerhandel XL Jens Schultz både stålsystem og gipsplader til byggeriet og er løbende kommet med gode ideer og løsninger til projektet.

- Vi har haft to konsulenter fra Knauf tilknyttet. De har af flere omgange rådgivet os og er kommet med løsningsforslag på nogle af de problemstillinger, vi har oplevet. Det giver en tryghed at vide, at vi har en personlig kontakt hos leverandøren, og at de kender projektet og materialerne til bunds, siger Sandy Fabricius.

Da byggeriet af Humlebien adskiller sig fra mange gængse byggerier, så konsulenterne fordele i at benytte en anderledes og mere utraditionel løsning:

- Vi foreslog at benytte Ultra Board til Humlebien, fordi det er en robust og miljøvenlig gipsplade med en meget hård kompakt kerne, og fordi den ikke kræver værnemidler, når den behandles. Den er ideel til etlagskonstruktioner og til projekter som dette, hvor robusthed, stor modstandskraft og et godt arbejdsmiljø har høj prioritet, fortæller Jacob Olivarius Jessen, konsulent, Knauf.

Behageligt arbejdsmiljø
Konsulenterne fra Knauf har ligeledes været inde over mængdeberegningerne af materialerne:

- Det er et kompliceret projekt med mange skrå facader, der stiller høje krav til optimal mængdeberegning. For eksempel ville det være svært at gennemføre fixmål med så mange forskellige længder. Derfor beregnede vi forskellige ”interval-længder”, der gav den mest optimale løsning med minimalt spild og mest hensigtsmæssig arbejdsindsats fra tømrerens side, siger Jan Nielsen, der er teknisk konsulent fra Knauf.

Ultra Board løsningen har haft en positiv effekt på arbejdsgangen og arbejdsmiljøet på byggepladsen:

- Det har klart givet en tidsbesparelse, at vi har fået leveret materialerne i de tilskårne mål, så vi ikke skal bearbejde dem yderligere på byggepladsen. Det betyder lavere lydniveau, mindre tidsforbrug til bearbejdning af materialer og mindre støv. Det er effektiv tidsudnyttelse, samtidig med at arbejdsmiljøet er blevet forbedret markant,fortæller formand fra GK Kaysen, Christian Søndergaard.

- Konkret betyder denne løsning også færre stolpemeter at sætte op og færre gentagelser for mine håndværkere. De har kunnet mærke det på arbejdsbyrden – der har været mindre belastning, tilføjer han.

-cmn


Vuggestuen Humlebien er et spændende arkitektonisk projekt med en anderledes og særpræget tagkonstruktion. CW Arkitekter har tegnet byggeriet.

Læs mere om Byggeri

22/9 2015
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.