Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Grønt hjerte plantet i ValbyFormanden for Valby Lokaludvalg, Michael Fjeldsøe, plantede det andet træ i den nye, 23.000 m2 store park på Grønttorvet i Valby.

Grønt hjerte plantet i Valby

De første af 250 spiselige træer i Københavns nye 23.000m2 store park er blevet plantet i Grønttorvsparken i Valby

Del artiklen på

En ny bydel, der bindes sammen af en 23.000 m2 stor park omkranset af 2300 boliger, spirer nu frem på det historiske Grønttorv i Valby. Siden første spadestik i 2016 er 568 af dem allerede taget i brug, og det er ikke kun inde i boligerne, at der er liv. Det er der på tagene i taghaverne og i væksthusene, hvor beboerne er samlet i laug, der tager sig af krydderurter og planter.

Den første cafe er åbnet, og inden længe åbner det første fælleshus med lokaler, der sammen med de mindre fælleshuse rundt om i bydelen giver beboerne mulighed for at samles i fællesskaber. Byrummene er således ved at blive etableret i den nye, grønne bydel, som projektudvikleren FB Gruppen står bag.

- Som bygherre udvikler vi Grønttorvet med hjertet. Hjertet giver energi og liv til bydelen. For uden liv, ingen bydel. Det er livet mellem husene, i gårdene og i den nye park, der skaber den gode bydel. Parken er Grønttorvets grønne hjerte. Og det er i dag, vi sætter hjertet i gang, sagde adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen ved ceremonien, hvor beboere, gartnere og politikere var mødt op for at plante de første seks træer.

Han tilføjede:

- I dag er det blommetræer, vi planter. De efterfølges af æble og pæretræer i den sydlige del. Den nordlige del af Grønttorvsparken - dér, hvor der fortsat står noget af den gamle Grønttorvshal - etablerer vi i 2021. Vi ser frem til at høste de første frugter næste efterår.

Fællesskab og åbenhed
Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) var inviteret til at plante det første træ:

- Det fantastiske ved Grønttorvet er de fællesskaber, der spirer herude. Sammenhængskraften i bydelen er allerede tydelig, og jeg er sikker på, at den vil styrkes endnu mere i de kommende år. De blandede boliger med ejer, lejer og andel skaber mangfoldighed og sjæl. Det er godt for København med flere grønne områder. Jeg er rigtig glad for, at jeg sammen med repræsentanter for beboerne har fået mulighed for at plante liv, der vil vare i generationer, sagde Ninna Hedeager Olsen.

Formanden for Valby Lokalråd, Michael Fjeldsøe (SF), plantede det næste træ og glædede sig over den åbenhed, som Grønttorvet indbyder til:

- Parken er ikke kun Grønttorvets park - den er åben for alle i Valby. Parken med de mange træer og buske vil ligesom væksthusene i bydelen danne rammen om sociale fællesskaber og relationer mellem mennesker i alle aldre. Det styrker os som samfund og som mennesker, sagde han.

En repræsentant fra hvert af de seks byggerier, der allerede er taget i brug på Grønttorvet plantede hver et træ. Det var repræsentanter Iris Hus, Hortensia Hus, Dahlia Hus, Amaryllis, Lathyrus, Geranium rækkerne, der også fik engageret assistance fra små hjælpere, som med deres små skovle bidrog til ceremonien.

En repræsentant fra hvert af de seks byggerier, der allerede er taget i brug på Grønttorvet, plantede hver et træ. Det var repræsentanter fra Iris Hus, Hortensia Hus, Dahlia Hus, Amaryllis, Lathyrus og Geranium-rækkerne.

Det var arkitekterne fra 1:1 Landskab, der i 2016 vandt det parallelopdrag, som var udskrevet for at finde det bedste forslag til den nye park. Bedømmelsesudvalget lagde dengang vægt på, at vinderforslaget formår at integrere områdets historie med en tydelig fremtidsvision.

-kj

Læs mere om Byggeri

16/11 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder