Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Hæderslegat til Cornelius VögeH. C. Andersens Eventyrhus i Odense.

Hæderslegat til Cornelius Vöge

Roskilde-arkitekterne Cornelius Vöge har modtaget legat for værdifuldt bidrag til dansk arkitektur-arv

Del artiklen på

Den prestigefyldte opgave med at bygge H. C. Andersens Eventyrhus i Odense gik i 2016 til Roskilde-arkitekterne Dan Cornelius og Nanna Vöge, som sammen med den japanske arkitekt Kengo Kuma havde udarbejdet deres arkitektoniske udtryk af kulturattraktionen.

Allerede året efter modtog Cornelius Vöge - ligeledes i samarbejde med Kengo Kuma - førstepræmien om det nye Vandkulturhus på Papirøen i Københavns Havn. Et projekt, der her i maj fik tilsagn om et økonomisk bidrag fra Nordeafonden på 300 mio. kr., og som dermed kan realiseres.

Forud for de to førstepræmier er gået udarbejdelsen af mange fornemme projekter, hvoraf adskillelige er blevet realiseret heriblandt det Nordatlantiske Hus i Odense og snart Hatlehol Kirke i Ålesund i Norge.

Lokalt har Roskilde-tegnestuen også sat sit præg på en række kulturbygninger. Vindinge Sognehus og kystsikringsprojektet i Roskilde Havn er blot et par af projekterne, der blev færdige i 2017. Senere i år indvies Jyllingehallerne, hvor det også er Cornelius Vöge, der blev valgt til at tegne det nye idræts- og kulturhus, som i øjeblikket er ved at blive genopført efter den store og ødelæggende brand i 2014.

'En af vore bedste fortolkere'
De to førstepræmier og den stigende mængde af anerkendte byggerier har netop udløst et legat på en kvart million kroner fra professor og arkitekt m.a.a. Halldor Gunnløgssons Fond.

Fondsbestyrelsen, som består af Knud Fladeland, Erhardt Gram og Christoffer Harlang, skriver i sin motivation for tildelingen, at den anerkendte tegnestue 'fortæller historier baseret på vores fælles kulturhistorie og identitet, således at Cornelius Vöge i dag 'fremtræder som en af vore bedste fortolkere af den danske og nordiske arkitekturarv'.

Gunnløgsson, der døde i 1985, er en af Danmarks mest anerkendte arkitekter. I en årrække var han professor i bygningskunst på Kunstakademiets Arkitektskole og arbejdede i flere år sammen med Jørn Utzon på projekter i Sverige. I Danmark har Gunnløgsson bl.a. tegnet Udenrigsministeriet og Tårnby Rådhus, men var især kendt for sit præg på enfamiliehusbyggeriet i 1950'erne og 1960'erne.

-kj

Læs mere om Byggeri

13/6 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder