Aktuelle nyheder - Byggeri

Hvad med hjælpen til ejerlederne?

Hvad med hjælpen til ejerlederne?

SMVdanmark kvitterer for regeringens udspil i weekenden til at hjælpe erhvervslivet med en 75 procent lønkompensation for privatansatte.

Del artiklen på


Men på den anden side stilles også spørgsmålet:

- Hvornår kommer hjælpen til de selvstændige?.

SMVdanmarkøs vicedirektør, Jacob Brandt peger på, at arbejdsgivere en håndsrækning med lønnen til deres ansatte, og det er han godt tilfreds med. Men samtidig peger han på, at ’igen overses de selvstændige ejerledere fuldstændig’:

- Det hjælper ikke de mange, små, selvstændige virksomhedsejere, der lige nu er truet af manglende indtjening. Det er rigtig godt, at staten nu tager hovedparten af udgifterne til de privatansattes løn på sig. Det betyder, at mange lønmodtagere i princippet kan bevare deres job, men det hjælper jo ikke meget, hvis selve virksomheden, de er ansat i, ikke overlever, siger Jakob Brandt.

Direkte adgang til dagpenge
Han peger på, at det kan være et problem, at mange selvstændige ikke er ansat i et selskab. De har et personligt ejet selskab. De er ejerledere:

- Det er ikke som direktøren i Danske Bank eller andre store virksomheder, der er etableret som selskaber og dermed har ansat deres direktører. Med den her aftale får selskabers direktører nu 75 procent af deres løn dækket, mens der ingen lønkompensation er til ejerlederne. Dem overser man fuldstændig i den her hjælpepakke til erhvervslivet. Hvis der ikke kommer en hjælpende hånd til ejerne af de personligt ejede virksomheder, kan vi godt indstille os på, at de indenfor kort tid må dreje nøglen om. Regeringen må blandt andet se på, om ikke man kan give ejerledere direkte adgang til dagpenge uden, at de behøver at lukke deres virksomhed, siger Jacob Brandt.

DanB

Læs mere om Byggeri

16/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.