Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Jernbanen har fået de største infrastrukturinvesteringer

Jernbanen har fået de største infrastrukturinvesteringer

Infrastrukturinvesteringer næsten ligeligt fordelt mellem øst og vest

Del artiklen på

herAf Dan Bjerring

I et 26 sider – hvoraf de 24 sider er tabeller - langt svar til Hans Andersen V) redegør transport transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen for, hvordan de statslige anlægskroner i infrastruktur er fordelt på henholdsvis bane, metro, letbane, cykelstier, havne, motorveje og motortrafikveje siden 2009.

Samtidig ønsker han en fordeling på investeringerne i Nordjylland, Midtjylland, Sønderjylland, Fyn, Sjælland, Bornholm og Hovedstadsområdet.

Trods de mange sider med tabeller og opgørelser, konstaterer ministeren, at ’det vil desværre kræve uforholdsmæssigt mange ressourcer’ at opdele samtlige statslige infrastrukturinvesteringer siden 2009 på de nævnte kategorier.

Anden opdeling
Det skyldes blandt andet, at der er tale om en meget lang række investeringer, og at ministeriet ikke opererer med de nævnte geografiske opdelinger.

I stedet er der foretaget en opdeling i forhold til regionerne, ligesom projekttype/transportform er opdelt på en anden måde end angivet i spørgsmålet.

Den anvendte opdeling er ’større baneprojekter’, ’større vejprojekter’, ’øvrige
større projekter’ samt ’puljefinansierede anlægsprojekter og medfinansieringsprojekter’ - herunder cykelstiprojekter.

27,3 milliarder til jernbane
En række projekter er ikke med i opgørelserne, herunder en række projekter, der blev finansieret af midler fra Infrastrukturfonden, Togfonden, metroprojekterne i København samt Femern landanlæg og Femern kyst-til-kyst forbindelsen.

Ifølge opgørelsen er der jernbaneprojekter for cirka 44,8 milliarder kroner, vejprojekter for cirka 27,3 milliarder kroner og ’øvrige projekter’ - herunder statslig medfinansiering af letbaner – for cirka 9 milliarder kroner. De puljefinansierede projekter, blandt andet cykelstier, udgør cirka 5,8 milliarder kroner. I alt cirka 87 milliarder kroner.

Opgørelsen viser i øvrigt, at investeringerne er foretaget nogenlunde ligeligt mellem Øst- og Vestdanmark.

Læs hele svaret med de mange projekter her

Læs mere om Byggeri

9/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder