left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

København skruer op for byggesagsbehandlingenBeskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard

København skruer op for byggesagsbehandlingen

Og så afsætter Hovedstaden 1,7 millioner kroner de næste to år at få flere kvindelige lærlinge i bygge- og anlægsbranchen

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har som led i en større vækstpakke i forbindelse med budgetforhandlingerne, sikret mere end 11 millioner kroner til at købe hjælp udefra til at få bugt med de lange ventetider på byggesagsbehandling i Københavns Kommune.

Det betyder ifølge borgmesteren, at cirka 1000 byggesager afvikles meget hurtigere end normalt:

- Flere erhvervsklima-målinger viser, at København ligger i bunden på grund af blndt andet den lange byggesagsbehandlingstid. Derfor skal skeen i den anden hånd, hvis vi skal genvinde erhvervslivets og københavnernes tillid og levere den bedst mulige service til dem, der gerne vil bygge nyt eller udvide, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Private aktører
Hun vil i langt højere grad benytte private aktører for at sikre en hurtigere byggesagsbehandling, og hun peger også på, at det vil give bedre forhold for virksomhederne og glæde almindelige københavnere.

Kommunen bruger i gennemsnit over 5 ½ måned på at behandle en ansøgning om et erhvervsbyggeri med flere etager, og dermed er der lang vej til det nationale mål på 55 dage for etagebyggeri for erhverv.

Del af vækstpakke
Den ekstra indsprøjtning til byggesagsbehandlingen er en del af den vækstpakke på 26,5 millioner kroner, og der er over de næste fire også sat over millioner kroner af til at opkvalificere københavnske ledige for at imødekomme virksomhedernes efterspørgsel efter kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling.

To millioner kroner skal gå til en særlig ’Life Science Task Force’, der skal få ledige med livsstilssygdomme som overvægt og diabetes tilbage på arbejdsmarkedet.
2½ millioner kroner afsættes til at støtte iværksætter-initiativer i København, og så skal der bruges to millioner kroner på at både modtage og fastholde nye internationale borgere i hovedstaden med bolig og job.

Læs mere om Byggeri

10/9 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.