left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Korrekt trykprøvning kan give store besparelserVivi Gilsager er ejer og direktør i Jysk Trykprøvning og strategisk formand for brancheforeningen, Danske Bygningskonsulenter.

Korrekt trykprøvning kan give store besparelser

Trykprøvningen sikrer, at der ikke igangsættes unødvendige, ekstra energitiltag med store omkostninger til følge

Del artiklen på

Ofte igangsættes yderligere energinedsættende foranstaltninger på store byggerier som f.eks. solceller, fordi trykprøvningen kun er foretaget på indvendige vægge i enkelte rum. Men det giver ikke et retvisende billede af bygningens tæthed og evt. behov for ekstra energitiltag. Sådan lyder det fra Vivi Gilsager, der er ejer og direktør i Jysk Trykprøvning og strategisk formand for brancheforeningen, Danske Bygningskonsulenter.

Resultatet af trykprøvningen indregnes efterfølgende i bygningens energiramme, og ifølge Vivi Gilsager har det stor betydning, om der indregnes en tæthed på 0,5 l. pr. sekund pr. m2 ved 50 Pa eller en tæthed på 1,5 l. pr. sekund pr. m2 ved 50 Pa – en god tæthed betyder nemlig ofte, at det ikke er nødvendigt at installere solceller:

- Det er almen opfattelse, at prisen for trykprøvningen hænger sammen med antal m2, hvilket ikke er korrekt. Hvis der testes på enkelte rum, skal der ofte forberedes flere ting, som ikke er nødvendigt, hvis hele bygningen testes; f.eks. interimslukninger, ekstra afdækninger omkring ventilationsanlæg, m.v., siger hun.

Ingen ekstra energitiltag
Ifm. Favrskov Kommunes nye plejecenter i Hammel er etableret 60 boliger og 20 korttidspladser, og byggeriet har en samlet pris på 127 mio. kr.

Hele Hammel plejecenter på 9000 m2 blev trykprøvet på seks timer af tre medarbejdere. Resultatet dokumenterede, at bygningen ikke behøvede ekstra energinedsættende foranstaltninger.

Søren Mølgaard Juul er byggeleder hos Poul Pedersen, som var entreprenør på byggeriet. Han udtaler:

- Jysk Trykprøvning har både udført trykprøvning, energimærkning og lydmåling for os. De har givet os de rigtige beregninger på byggeriet, og det er sket hurtigt og professionelt.

Beboere og medarbejdere fra plejecentrene Skaghøj og Elmehøj flyttede ind på plejecentret i december 2019.

-kj

Læs mere om Byggeri

12/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.