Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Kunst og kultur i ny sognegårdIll.: Skala Arkitekter.

Kunst og kultur i ny sognegård

Ved siden af Glostrup Kirke opføres en ny sognegård i 2022, og den nye bygning kombineres med den gamle nabo på elegant vis

Del artiklen på

God plads til koncerter, foredrag, kunstudstillinger, koraktiviteter og babysalmesang: I 2022 får Glostrup en ny sognegård, hvor borgere kan blive inviteret indenfor til flere kulturelle og kirkelige aktiviteter, end man har mulighed for i dag. Det er nemlig Glostrup Menighedsråds ønske, at byens kulturliv også får gavn af de nye lokaler.
Skala Arkitekter er netop blevet udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen om det spændende projekt i Glostrup, hvor den nye sognegård skal opføres som erstatning for den eksisterende, der er blevet for lille. Skala Arkitekter vinder projektet i samarbejde med Arkitektfirmaet Brøndsted & Nielsen, Klaus Nielsen, rådgivende ingeniør og Schul Landskabsarkitekter.

Den nye bygning skal opføres midt i byen ved siden af Glostrup Kirke, og ifølge dommerkomiteen har Skala Arkitekter i vinderprojektet formået at skabe et arkitektonisk udtryk, der uden at overtrumfe kirkens arkitektur rummer en diskret elegance.

Det højtidelige og det afslappede
I vinderprojektet er der lagt vægt på at skabe en bygning i høj arkitektonisk kvalitet, som skaber en sammenhæng mellem kirken og de omkringliggende bygninger, mens den indbyder til forskellige aktiviteter gennem hele dagen. I dommerkomiteens bedømmelse af vinderprojektet står bl.a.:

- Forslaget forløser på fineste måde det vigtige spændingsfelt mellem det åndelige og det verdslige, mellem det daglige og det festlige, mellem det højtidelige og det afslappede, der netop er den største udfordring i at skabe en sognegård. Den nye sognegård løser på forbilledlig vis opgaven at skabe et slægtskab mellem det gamle og det nye samtidigt med, at det holder fast i sit eget formsprog og skaber kontrast til den gamle kirkes formsprog.

Tidløst, enkelt og klar design
Dommerkomiteen fremhæver også det tidløse design, der henleder tankerne på nogle af Kay Fiskers bedste bygninger. Det enkle og tidløse design har netop været i fokus for Skala Arkitekter, hvor man er meget glad for at vinde konkurrencen:

- Det har været en spændende proces, og jeg synes, at vi har fundet frem til en god løsning på et fleksibelt byggeri, der kan rumme mange forskellige funktioner - og hvor man kan kombinere de meget offentlige aktiviteter med de mere private arrangementer på Sognegården, lyder det fra direktør i SKALA Arkitekter, Kurt Ankjær.

Han tilføjer:

- I vores vision for Sognegården har vi fokuseret på at skabe et byggeri i tidløst, enkelt og klart design i høj kvalitet med materialer, der har en lang levetid, såvel ude som inde. Det skaber et fremtidssikret byggeri med god driftsøkonomi.

Om projektet
- Bygherre er Glostrup Sogns Menighedsråd med Sweco som bygherrerådgiver.
- Dommerkomiteen består af: Rikke Hansen, Arkitekt MAA fra Rikke Hansen arkitekter; David Zahle, Arkitekt, Partner BIG samt Glostrup Sogns Menighedsråd.
- Skala Arkitekter vinder projektet i samarbejde med Arkitektfirmaet Brøndsted & Nielsen, Klaus Nielsen, rådgivende ingeniør og Schul Landskabsarkitekter.

-kj

Læs mere om Byggeri

7/11 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder