Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Kunstpark og røde lygter fører til ArkenIll.: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Jeppe Hein.

Kunstpark og røde lygter fører til Arken

Ishøj Kommune, Realdania og Arken et projekt, som skal blive til en helt ny kunststi fra Ishøj Station til kunstmuseet Arken

Del artiklen på

Siden sidste sommer har fire forskellige teams af kunstnere og arkitekter arbejdet hårdt med at udvikle ideer til en kunstnerisk sti og præsentere projekter, som hænger sammen både kunstnerisk, arkitektonisk og økonomisk. Det er ud af disse fire teams, at vinderprojektet, kunststien ArkenWalk, som billedkunstner Jeppe Hein, arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og Creator Projects står bag, er valgt.

Der er tale om et nyskabende projekt af meget høj kvalitet, som vil bruge kunst og arkitektur til at skabe rammerne for et bedre udeliv for vores borgere her i Ishøj, siger Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp, som er formand i dommerudvalget.

ArkenWalk er et samarbejde mellem Ishøj Kommune, Realdania og kunstmuseet Arken, og formålet med den nye 2,2 km. lange sti er at binde Ishøj bedre sammen som natur- og kunstby og samtidig gøre det lettere for Arkens over 300.000 årlige gæster at finde fra Ishøj Station til kunstmuseet.
 
Stien vil begynde ved Ishøj Station og slange sig igennem både en tæt trafikeret stationsplads, et livligt beboelsesområde, en mørk tunnel, et stille villakvarter og en naturskøn strandpark med eng og søer.
 
- ArkenWalk er et rigtig godt eksempel på landsskabsarkitektur og kunst, der finder sammen og skaber et samlet velfungerende hele. De sjove lygter er med til at skabe forundring og oplevelser, og samtidig sætter projektet på en fin måde fokus på klimadagsordenen, siger programchef fra Realdania, Astrid Bruus Thomsen, og tilføjer:
 
- Jeg håber, at området bliver en naturlig del af livet i byen, samtidig med at det kan være med til at styrke nysgerrigheden på kunst og kunstoplevelser.

Usædvanlig kunstoplevelse
De forskellige områder af Ishøj, som ArkenWalk skal gå igennem, vil fremstå som en kunstpark. De vil få forskellige typer beplantning, som fremhæver områdernes karakteristik, mens en række lysskulpturer - i form af knaldrøde, bøjede gadelamper - skal stå som finurlige vejvisere langs hele ruten.
 
Målet er at give Ishøjs borgere og Arkens gæster en inddragende og sanselig kunstoplevelse ud over det sædvanlige.
 
- Ideen med ArkenWalk er at give beboerne på ruten imellem Ishøj Station og Arken et kunstnerisk udformet miljø, som er brugerinddragende, sansestimulerende og oplevelsesrigt. Jeppe Hein, som er internationalt anerkendt for bl.a. sine spektakulære udendørs installationer, har skabt et unikt identitetsskabende lokalmiljø, der sprudler af leg og fællesskab, siger museumsdirektør fra Arken, Christian Gether, og tilføjer:
 
- Arkens besøgende vil allerede, når de træder ud af Ishøj Station og hele vejen til museet, få en kunstnerisk og humoristisk oplevelse, der giver stof til eftertanke.
 
ArkenWalk forventes at blive betrådt af de første gæster i 2019.

-kj

Læs mere om Byggeri

13/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder