Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Mindfulness på fabrikken skal give færre ulykkerDagens program på EHS-dagen indeholdt bl.a. foredrag om antiinflammatorisk kost, mindfulness og ergonomi på arbejdspladsen og i bilen.

Mindfulness på fabrikken skal give færre ulykker

For at modvirke fremtidige ulykker brugte byggematerialeproducenten Saint-Gobain en hel dag på at sætte fokus på krop og sind hos fabriksarbejderne

Del artiklen på

Byggematerialeproducenten Saint-Gobain satte tirsdag den 9. oktober fokus på miljø, sundhed og sikkerhed. 179.000 medarbejdere over hele kloden – heraf medarbejderne på koncernens 10 fabrikker i Danmark – hiver hvert andet år en arbejdsdag ud af kalenderen for bl.a. at sætte fokus på kroppen, sindet og sikkerheden på arbejdspladsen.

I Saint-Gobain koncernen fokuserer man på bæredygtighed og på bæredygtig produktion. Bæredygtighed er også medarbejdernes mentale og fysiske sundhed og deres sikkerhed.

Derfor samles medarbejdere på alle koncernens adresser på den såkaldte EHS Day (Environment, Health, and Safety eller Miljø, Sundhed og Sikkerhed) og deltager i workshops, oplæg og træning på området. Dette grundlæggende fokus kommer i det daglige til udtryk i lokale indsatser, som gennem årene har ført til, at antallet af hændelser og mindre ulykker i Norden og Baltikum er faldet med ca. 80 % over de seneste 10 år.

Blandt andet kunne Saint-Gobains Isover-fabrik i Vamdrup, der producerer glasuld, tidligere i år fejre 3000 dage uden en eneste ulykke med fravær. Her arbejder næsten 200 mennesker.

Artiklen fortsætter under billedet...
Fokus på ergonomi i løbet af EHS-dagen.

Fokus på mental og fysisk sundhed
Både i Vamdrup og på Gyproc-fabrikken i Kalundborg, der beskæftiger 150 medarbejdere, er de ansatte i fællesskab nået frem til tre essentielle udfordringer, som var genstand for aktiviteterne dagen igennem.

På begge fabrikker er den mentale og fysiske sundhed centrale temaer, og Isover-fabrikken havde bl.a. en workshop om mindfulness og ergonomi og et foredrag om hvordan antiinflammatorisk kost bidrager til fysisk velvære, mens Gyproc brugte dagen på trivsel, mindfulness, miljøforhold med fokus på energi og CO2, håndskader og risiko for skader i forbindelse med færdsel (snublerisiko).

- Hvis man er stresset eller ikke fysisk er på toppen, bliver det sværere at eliminere de sikkerhedsrisici, der i sagens natur er forbundet med at arbejde på fabrikkerne. Bæredygtighed er mere end at mindske energiudslip og genbruge affald – den enkelte medarbejders trivsel, sundhed og sikkerhed udgør også et bærende element i enhver bæredygtig produktion, fortæller Mogens Nielsen, der er adm. direktør for Saint-Gobain koncernens danske forretninger Isover, Gyproc og Weber.

Han fortsætter:

- EHS dagen skal ikke ses som en isoleret begivenhed, men snarere en dag, hvor vi i fællesskab øger bevidstheden omkring det arbejdsmiljø, vi hver dag færdes i. Samtidig kan vi opstille nye mål og handlingsplaner for, hvordan vi i fremtiden kan blive ved med at være en arbejdsplads med et holistisk syn på bæredygtighed, siger han.

-los


Læs mere om Byggeri

10/10 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder