Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Minister efterlyser forslag til nyt Skurvognsregulativ Pernille Skipper vil fjerne krav om særskilt bad. I stedet indføres krav ommulighed for at bade bag en dør, der kan lukkes.

Minister efterlyser forslag til nyt Skurvognsregulativ

Enhedslisten mener, at de nuværende regler kan bruges til at fravælge kvindelige ansatte

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Pernille Skipper fra Enhedslisten har bedt beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) bekende kulør i forhold til at ændre det såkaldte ”Skurvognsregulativ” om indretning af skurvogne.

Hun ønsker, at der ikke længere stilles krav om mulighed for særskilt bad, hvis der er ansat flere end et køn på arbejdspladsen, men i stedet indføres krav om, at der i skurvogne altid skal være mulighed for at bade bag en dør, der kan lukkes. Hun mener, at de nuværende regler kan bruges til at fravælge kvindelige ansatte.

Særligt følsomt
Ministeren understreger i sit svar, at han som beskæftigelsesminister vil sikre ligestilling på arbejdsmarkedet, også for brancher, der traditionelt er domineret af ét køn:

- Og så er det særligt følsomt, når det handler om noget som at kunne tage et bad uforstyrret. Reglerne er i dag sådan, at der på byggepladser med flere køn enten skal være mulighed for at bade hver for sig eller tidsforskudt. Der stilles således krav om, at de enten skal have særskilt omklædnings- og baderum eller uforstyrret kunne benytte de samme rum hver for sig, fortæller ministeren.

Kom med forslag
Han er også i anden sammenhæng blevet gjort opmærksom på problemstillingen vedrørende skurvogne og muligheden for at tage et bad særskilt, da han modtog en henvendelse fra en kvindelig murer:

- Jeg vil derfor se nærmere på reglerne for velfærdsforanstaltninger og skurvogne på byggepladser i forbindelse med mit arbejde med bedre regler på arbejdsmiljøområdet. Her har jeg opfordret borgere, virksomheder og organisationer til at komme med forslag, slutter Troels Lund Poulsen.

Læs mere om Byggeri

14/6 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder