Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Måske er der hjælp på vej til boligejere med tørkeskaderJens Joel (S) opfordrer regeringen til at hjælpe de boligejere, der står alene tilbage med regningen for tørkeskader

Måske er der hjælp på vej til boligejere med tørkeskader

Socialdemokratiet opfordrer regeringen til at komme med bud på, hvordan boligejere, der helt uforskyldt rammes af tørkeskader, kan få hjælp. Forsikringsselskaberne melder ’hus forbi’

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det er ikke kun landbruget, der rammes hårdt af tørken. Også en række boligejere har oplevet skader på deres bygninger, og de er blevet stærkt overraskede over fra deres forsikringsselskaber at få at vide, at deres husforsikring IKKE dækker tørkeskader.

Det har fået Jens Joel fra Socialdemokratiet til at stille erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) en række spørgsmål, hvor han ønsker at vide, hvad ministerens holdning er til, at forsikringsselskaberne afviser at hjælpe boligejere, hvis huse har slået revner eller er blevet beskadiget af tørken.

Vil regeringen gøre noget?
Samtidigt peger han på, om det er hensigtsmæssigt, at udgifterne til udbedring af eventuelle skader på ejendomme efter en tørke skal betales af den enkelte boligejer, eller om ministeren vil arbejde for, at den enkelte kan forsikre sig mod hændelser, som man ikke selv har indflydelse på.

Sidst, men ikke mindst vil Jens Joel vide, om regeringen vil tage initiativ til at gøre noget, der kan hjælpe de boligejere, hvis huse eller ejendomme sprækker eller ødelægges af tørken.

Kan ikke løses alene
Jens Joel siger til BygTek, at der er tale om alvorlige konsekvenser for de ramte boligejere, og at han godt forstår frustrationen og bekymringen, når de pågældende boligejere opdager, at deres forsikringer ikke dækker skaderne:

- Jeg vil derfor vide, om ministeren mener, at vi politisk kan gøre noget for at hjælpe de pågældende. Jeg er tilhænger af, at problemer løses i fællesskab – særligt når det er noget, man ikke kan løse alene. Hverken tørke eller klimaforandringer kan forhindres af de enkelte husejere, og derfor ville det være godt, at man kan forsikre sig mod det og dermed skabe et sikkerhedsnet under dem, der bliver ramt, siger Jens Joel.

Ikke firkantet
Jens Joel ønsker regeringen på banen med et forslag til, hvad der kan gøres for at hjælpe de ramte:

- Er det noget, der skal løses af forsikringsselskaberne eller fra politisk hold? Har ministeren overhovedet en plan for at give de ramte en håndsrækning? De står i en alvorlig og lidt desperat situation, og det må ministeren give os svar på. Jeg er ikke ’firkantet’ til i forhold til, hvordan problemerne kan løses. Jeg er først og fremmest gået ind i denne sag, fordi de pågældende er kommet i klemme, og Socialdemokratiet stiller gerne op til en drøftelse af, hvordan vi bedst muligt hjælper de pågældende. Vi skal gøre meget mere for at bekæmpe klimaforandringerne, men undervejs må vi hjælpe de mennesker, der bliver ramt, slutter Jens Joel.

Læs mere om Byggeri

6/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder