left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Nu er turen kommet til håndværkerfradragetDet er vigtigt, at man fra politisk side gør hvad man kan, for at holde byggebranchen kørende, lyder opfordringen fra Danske Byggecentre og adm. direktør Palle Thomsen.

Nu er turen kommet til håndværkerfradraget

Til trods for økonomiske hjælpepakker og lempelse af anlægsloftet lider særligt de små og mellemstore byggefirmaer under corona-krisen. Det kan en tilpasning af håndværkerfradraget ændre på

Del artiklen på

Samfund - Energirenovering

Sådan lyder budskabet fra brancheorganisationen Danske Byggecentre, der oplever, at de små og mindre håndværksvirksomheder ikke får mulighed for at udføre små renoveringsopgaver, da private skubber renoveringsopgaverne til efter corona-krisen af frygt for smittespredning.

Særligt renoveringsopgaverne er en stor indtægtskilde for SMV'er, og derfor er de ekstra hårdt ramt at corona-krisen.

- Det er altafgørende, at byggecentre fortsat holdes åbne og tilgængelige for byggebranchen, så landets byggerier ikke stopper. Vi er verdensmestre i at få materialer frem til byggepladser også i vanskelige situationer. Det er sådan set det, vi lever af.
Hos Danske Byggecentre bakker vi op om de fornuftige tiltag, der er taget for at holde dansk økonomi i gang. Og vi håber, at man fra politisk side fortsat holder foden på speederen og benytter alle nødvendige tiltag, så byggebranchen og dansk økonomi kan styre nogenlunde igennem corona-krisen, lyder opfordringen fra Danske Byggecentre.

Vil sikre danske jobs
Brancheorganisationen opfordrer direkte til at hæve beløbet i håndværkerfradraget til 50.000 kr. og tillade alle former for håndværksydelser.

- Håndværkerfradraget virker, og er en effektiv måde at sætte skub i efterspørgslen på renoveringsopgaver og den grønne omstilling, som hele vores samfund skal gennemgå. Samtidig vil det hjælpe en masse hårdt trængte SMV’er og sikre danske jobs, udtaler adm. direktør Palle Thomsen.

Tal fra skatteministeriet viser, at knap 465.000 personer benyttede sig af fradraget i 2018, og at det samlede fradrag lød på 2,9 mia. kr. Heraf gik ikke mindre end 75,1 % til energibesparelser i hjemmet samt andre grønne håndværksydelser.

Håndværkerfradraget skaber med andre ord det økonomiske incitament der skal til, for at private igen hyrer SMV’er til at lave grønne renoveringer som f.eks. at energirenovere ens hjem, lyder det fra brancheorganisationen.

BFA Bygge & Anlæg har lavet en branchevejledning, der sikrer, at de nødvendige forholdsregler bliver overholdt.

-los


Læs mere om Byggeri

6/4 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.