left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Ny app mod Corona-spredning på byggepladser

Ny app mod Corona-spredning på byggepladser

Rambøll står bag appen, ForeBYG Smitte, der skal hjælpe håndværkerne på landets byggepladser til at undgå smittespredning under Corona-epidemien

Del artiklen på

På en række byggepladser landet over holdes samfundshjulene i gang, mens det meste af Danmark i øvrigt er lukket ned. Håndværkerne på byggepladserne skal imidlertid i lighed med alle andre have ekstra fokus på god hygiejne, holde afstand og i det hele taget udvise hensyn - både for at beskytte sig selv og hinanden mod smitte.

- På en byggeplads er der nogle særlige arbejdsbetingelser, -processer og ikke mindst vaner. Det er særligt i hverdagshandlinger og de indgroede vaner, at vi har behov for at blive mindet om at ændre vores adfærd, som den nuværende Corona-situation i den grad kalder på. Derfor har vi udviklet en app, der simulerer en række hverdagssituationer på en byggeplads, hvor der er en smitterisiko, som håndværkerne på pladsen skal være opmærksomme på og handle ansvarligt i forhold til, siger Henrik Leksø, der er afdelingsleder for Bygherrerådgivning i Rambøll.

For at få appen, ForeBYG Smitte, ud og skabe værdi så hurtigt som muligt, kan den allerede nu downloades her, og inden for kort tid kan den downloades gratis i App Store og Google Play i tre sprogversioner - dansk, engelsk, polsk.

- Konkret føres håndværkeren igennem nogle scenarier på den virtuelle byggeplads, hvor der skal tages stilling til hensynsfuld og sikker adfærd, så man ikke udsætter sig selv eller andre for smitte. Det digitale læringsformat på telefonen gør det nemt for alle på pladsen at gennemføre øvelserne, som forhåbentligt vil bidrage til at fokus på smitterisiko og god hygiejne fastholdes - også efter Corona-epidemien, siger Henrik Leksø.

Anvisningerne i appen er i overensstemmelse med vejledningen fra Dansk Byggeri.

-kj

Læs mere om Byggeri

27/3 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.