Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Ny skal byggeriet tættere på den nye teknologiDirektør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri opfordrer virksomhederne til at større grad at bruge de muligheder, den nye teknologi åbner

Ny skal byggeriet tættere på den nye teknologi

Den fjerde industrielle revolution ruller ind over bygge- og installationsbranchen og giver et væld af nye muligheder. Det kaldes med et enkelt begreb BUILD 4.0, og det præsenteres ved fem regionale arrangementer i efteråret

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Det kniber fortsat med at tage den nye teknologi til sig i byggebranchen, og derfor er en række interessenter fra byggeriet - Dansk Byggeri, TEKNIQ og BAT-kartellet , Arkitektskolen i Aarhus, InnoBYG og Teknologisk Institut - til efteråret gået sammen om en række arrangementer, der har fået titlen ’TÆT PÅ ny teknologi – BUILD 4.0’.

Målet er at skabe overblik og præsentere nogle af de mange muligheder, som ny teknologi giver bygge, anlægs- og installationsbranchen, og det gælder blandt andet robotter, droner, 3D print, digitale data, visualisering og ’big data.

Stor spredning
Direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri siger til BygTek, at der i disse år kommer en masse ny teknologi i byggeriet, og at der er stor spredning i forhold til at benytte den nye teknologi:

- Nogle virksomheder har stor appetit på at bruge den nye teknologi, men det er primært de større entreprenørvirksomheder. Det er derfor vigtigt at få udbredt teknologien og præsentere de mange muligheder, det giver for at forbedre sine produkter og forøge produktiviteten. Det er lige så vigtigt at de mindre og mellemstore virksomheder forstår at tage teknologien til sig i deres del af værdikæden, som at de store virksomheder benytter den, siger Dansk Byggeris direktør.

Byggebranchen udfordret
Han peger på, at de mindre virksomheder ofte optræder som underentreprenører på større byggerier og derfor også skal kende og kunne anvende de nye teknologiske løsninger:

- Byggebranchen er generelt udfordret af, at investeringerne i ny teknologi er markant mindre end i andre brancher. En gennemsnitning bygge- anlægsvirksomhed investerer årligt i størrelsesordenen 12.000-13.000 kroner i ny teknologi pr. medarbejder, mens det tilsvarende tal for erhvervslivet samlet set er omkring 60.000 kroner pr. medarbejder. Det indikerer, at byggeriet er bagud i forhold til at tage den nye teknologi til sig, selv om der er mange nye metoder og muligheder, siger Michael H. Nielsen.

Mange små virksomheder er rådvilde
Han erkender, at udviklingen sandsynligvis hænger sammen med strukturen i byggeriet med mange små virksomheder, der er lidt rådvilde i forhold til den nye teknologi:

- Hvis ikke virksomhederne i byggeriet i højere grad bruger de nye teknologiske muligheder, er der risiko for, at de forsvinder på grund af den hårde konkurrence, når andre kan producere mere effektivt for lavere udgifter. Branchen skal selvfølgelig forholde til kritisk til den nye teknologi, men implementere den der, hvor det giver mening. Der er en forpligtelse som erhvervsleder til at følge med i, hvad den nye teknologi giver af muligheder, og det vil vi gerne medvirke til ved efterårets arrangementer, slutter Michael H. Nielsen.

Sæt kryds i kalenderen
Arrangementerne finder sted i hver af de fem regioner og holdes som eftermiddagsarrangementer:
• Teknologisk Institut, Aarhus, den 11. oktober 2018
• Maglemølle, Næstved, den 23. oktober 2018
• Syddansk Universitet, Odense, den 6. november 2018
• Teknologisk Institut, Høje Taastrup, den 20. november 2018
• UCN, Aalborg, den 28. november 2018
Det er gratis at deltage som besøgende ved de fem arrangementer, hvor man blandt andre kan møde udstillere og repræsentanter for virksomheder, der har taget den nye teknologi i brug.

Læs mere om Byggeri

8/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder