Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Ny skole inviterer til ophold, leg og bevægelse Den nye skole består af tre bygninger bundet sammen med fællesområder. Bygningen til venstre skal huse udskolingen (7.-9. klasse). Bygningen til højre er mellemtrinnets (4. - 6.klasse).

Ny skole inviterer til ophold, leg og bevægelse

Torsdag 20.september er der rejsegilde på den 200 mio. kr. dyre Lindbjergskolen i Herning. De kommende elever og lærere er allerede langt med at skabe den nye skole

Del artiklen på

En skole er mange ting. Men den udgøres først fremmest af de mange børn og voksne, der sammen skaber ny viden, udforsker verden og gør hinanden klogere.

20. september kl. 15.30 er der rejsegilde på Lindbjergskolen, der har fået sloganet ’Nysgerrig Vis’. Fra 2020 skal de nye bygninger være ramme for hverdagen for mellem 900 og 1000 børn fra Hammerum-Gjellerup. Ved rejsegildet vil det være muligt at få en rundvisning i de flotte lokaler, som er ved at skyde op.

Mens KPC Byg er i gang med at bygge rammerne, så er der også fuld gang i etableringen af en ny skole blandt lærere og elever på de to nuværende skoler, Hammerum Skole og Gjellerupskolen, der i 2020 vil blive samlet i nybyggeriet ved Hammerumhallen.

- Vi har i løbet af dette og næste skoleår fælles undervisning på alle klassetrin, hvor eleverne på de to skoler, der snart bliver klassekammerater, møder hinanden og lærer hinanden at kende, forklarer Erik Søgaard, skoleleder på Gjellerupskolen, og leder af den kommende Lindbjergskolen.

Artiklen fortsætter under billedet...
Lindbjergskolen bygges sammen med Hammerumhallen, der ved samme lejlighed får en ny hal 3 og en kultursal og der etableres et nyt bibliotek, der både er folkebibliotek for Hammerum-Gjellerup-området og skolebibliotek. På fotoet ses de nye lokaler ved hallens nuværende hovedindgang, der bliver til fremtidens hybridbibliotek. Fotos: Herning Kommune

En ny slags skole
Én af de helt særlige ting ved Lindbjergskolen bliver, at undervisningslokalerne er indrettet til de enkelte fag, og eleverne bevæger sig fra lokale til lokale.

- Det stiller nogle helt nye krav til fællesarealerne, som vil blive der, hvor elevernes børne- og ungdomsliv udfolder sig, når der ikke er undervisning. Det bliver ikke store områder med få siddepladser, men et sted med hyggekroge, nicher samt samlingssteder og udendørsområder der inviterer til ophold, leg og bevægelse. Det bliver helt vildt godt, det er jeg slet ikke i tvivl om, siger Erik Søgaard.

Samtidig er arbejdet med at indrette lokalerne, så det er helt tydeligt, hvilke fag, der hører hjemme hvor, i fuld gang.

- Her henover efteråret samler vi lærerne på den kommende skole i de forskellige linjefag, så de kan komme med ideer til, hvordan vi kan indrette os. Det skal være logisk og tydeligt, at lokalet er eksempelvis et engelsklokale, dansklokale eller matematiklokale, fortæller Karen Skyum, skoleleder på Hammerum Skole og kommende souschef på Lindbjergskolen.

-los
Læs mere om Byggeri

13/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder