Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Nyt besøgscenter hædres med TømrerprisenDe mange meter planker af bornholmsk eg har både til besøgscentret, på taget og på terrassen foran besøgscentret en fremtrædende rolle.

Nyt besøgscenter hædres med Tømrerprisen

Senere i dag hædres det nye besøgscenter Hammershus Borgruin med Tømrerprisen 2018 blandt andet for at lade bornholmsk egetræ spille en synlig hovedrolle i smuk harmoni med øvrige materialer

Del artiklen på

Senere i dag klokken 13 uddeler Københavns Tømmerlaug Tømrerprisen 2018 til besøgscenteret ved Hammershus Borgruin. Prisen der overrækkes på besøgscentret gives i deling mellem hovedentreprenøren – Nordbornholms Byggeforretning ApS, og rådgiverteamet, Arkitema Architects i samarbejde med professor Christoffer Harlang og Wissenberg Rådgivende Ingenørfirma.

Ifølge dommerkomiteen er det nye besøgscenter ved Hammershus Borgruin et yderst vellykket byggeri, hvor bygningen i stor harmoni med naturen skjuler sig i skråningen overfor Hammershus Borgruin og videre hedder det:

'Prisen gives for at lade bornholmsk egetræ spille den synlige hovedrolle i det nye besøgscenter på en måde, så alle byggematerialer klæder hinanden og tilsammen danner et besøgscenter, der virker indbydende på gæsterne, og tilfører en lang række nye
oplevelser for de besøgende'.

Teamsamarbejde
Det nye besøgscenter er tegnet af Arktema Architects (arkitekt m.a.a. Poul Schülein) og arkitekt ved Kunstakademiets Arkitektskole, professor Christoffer Harlang. Desuden i samarbejde med rådgivende ingeniørfirma Wissenberg A/S. Nordbornhoms Byggeforretning ApS har bygget besøgscenteret i totalentreprise.

Med stor fokus på diskretion og æstetik har teamet formet et besøgscenter, der skjuler sig i den bornholmske klippe, og gennem den enkle glasfacade skaber et storslået og uhindret kig til Hammershus Borgruin.

Når man ankommer til borgruinen, er det således Hammershus, der er i fokus, mens besøgscenterets 1400 kvm store tagflade, danner en diskret udsigtsplatform, smukt dækket af bornholmske egeplanker. De mange meter planker af bornholmsk eg har både til besøgscentret, på taget og på terrassen foran besøgscentret en fremtrædende rolle. Denne rolle fortsætter i broen, der udløber fra terrassen foran centret. Broen er en del af det nye stiforløb, der i sig selv også har skabt nye udsigtspunkter.

Inde i besøgscentret har de enkle materialer, beton, glas og stål fået elegant modspil fra det specielfremstillede inventar i bornholmsk eg. Materialerne klæder hinanden og giver samlet det ønskede eksklusive indtryk, som teamet har ønsket.

Tømrerprisen er indstiftet og finansieret af Kirsten og Freddy Johansens Fond.

-jhn

Læs mere om årets prismodtager her.

Tidligere prismodtagere:
2009: The Scandinavian Golf Club i Farum • 2011: Pier i Svanemøllebugten i København • 2012: Kræftpatienternes Hus Hejmdal i Århus • 2014: Hotelfløjen på Forsikringsakademiets
kursus- og konferencecenter Rungstedgaard i Nordsjælland, arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg og entreprenørfirmaet HP BYG • 2015: Forskning i krydslamineret træ, CLT (professor Poul Henning Kirkegaard, Aarhus Universitet). Planlagt højhus i CLT (arkitektfirmaet C. F. Møller). Dome of Visions (NCC). 2017: Danmarks Tekniske Universitet, DTU sammen med arkitektteamet Rørbæk og Møller Arkitekter/ Christensen & Co. Arkitekter for opførelsen af Bygning 201 - i daglig tale kaldet ”Biosfæren”.

Læs mere om Byggeri

12/6 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder