oktoberfest i fog
oktoberfest i fog
oktoberfest i fog

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Nyt Bygningsdirektiv tager fat på den samlede bygningsmasseBendt Bendtsen forventer, at det nye Bygnngsdirektiv får positiv betydning, ikke mindst for danske arbejdspladser(arkivfoto/jhn)

Nyt Bygningsdirektiv tager fat på den samlede bygningsmasse

For det konservative EU-Parlamentsmedlem Bendt Bendtsen er vedtagelsen af det nye EU-Bygningsdirektiv kronen på mange års arbejde på europæisk plan

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

- Forslaget blev vedtaget med 546 stemmer for og kun 35 imod. Så den danske evne til at skabe brede forlig virker, fortæller Bendt Bendtsen og understreger over for BygTek, at da han var erhvervsminister var 89 procent af aftalerne indgået som brede forlig.

For ham er det vigtigste i det nye Bygningsdirektiv, at der fokuseres på de eksisterende bygninger:

- I tidligere bygningsdirektiver har der været fokus på nye bygninger, men de udgør kun 1½ procent om året. Derfor står det klart, at skal vi nå nogle resultater omkring energirenoveringer, er det nødvendigt at se på bygningsmassen som helhed, siger Bendt Bendtsen til BygTek.

Plads til forbedring
Han henviser til, at 40 procent af den samlede energi i Europa bruges på bygninger:

- 75 procent af bygningerne er energiineffektive, så der er plads til forbedringer. Vi ved, at 80 procent af de bygninger, der står i dag, også står i 2050. Men nu er det lykkedes at få en lovgivning, der forpligter medlemsstaterne til langsigtede renoveringsstrategier. Der er selvfølgelig forskel på, om man befinder sig i Rumænien og Bulgarien eller i Danmark og Sverige, men vi giver medlemslandene en værktøjskasse, som de så selv kan bestemme sig for at bruge. Målet er at få nedbragt energiforbruget i vores bygninger til så tæt ved ”nul” som muligt, fortsætter Bendt Bendtsen.

Hør Bendt Bendtsen fortælle om det nye Bygningsdirektiv:


Skal dokumenteres
De enkelte medlemslande skal melde ind, hvor meget de når, og hvornår de når det. Hvordan de vil gøre det, det er op til dem selv:

 - De skal dokumentere over for Kommissionen i 2030 og 2040, at de er på rette vej med at renovere bygningsmassen. Sparer vi energi på byggeområdet, vil der ikke i samme grad være behov for i samme grad at tage fat i de virksomheder, der i deres produktion bruger meget energi, for at nå klimamålene. Vi hjælper den tunge industri ved at gøre noget ved bygningsmassen, siger det danske EU-Parlamentsmedlem.


Skaber danske arbejdspladser
Han understreger videre, at det nye Bygningsdirektiv vil skabe en masse arbejdspladser både til håndværkere og til de ansatte i ”green Tech” virksomheder:

- Det gælder konkrete mål til termostater i bygninger, ligesom store bygninger i 2025 skal være forsynet med bygningsautomation. Det skaber ikke mindst beskæftigelse i danske virksomheder, fordi vi i forvejen er gode til at levere energieffektivitet, og det kan europæerne lære noget af, fortæller Bendt Bendtsen.

Han betragter Bygningsdirektivet som den største sag, han har beskæftiget sig med og været ordfører på i sin tid i EU-Parlamentet, som han forlader ved næste parlamentsvalg.

Læs også - Dansk Byggeri: Nyt Bygningsdirektiv er et vink med en vognstang til regeringen

Læs mere om Byggeri

18/4 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder