left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Nyt erhvervshus udsmykkes med 'hemmeligt' kunstværkDirektøren for udviklingsselskabet Indlfaldet, Michael Willaume Andersen (tv.), og borgmester Tomas Breddam (S) tager det første spadestik til Musicons nye erhvervshus.

Nyt erhvervshus udsmykkes med 'hemmeligt' kunstværk

Gavlen på et kommende erhvervshus i Roskildes kreative bydel får tilført et stort værk, som skabes af kunstneren Christian Lemmerz

Del artiklen på

Arkitektur - Kunst

I starten af 2021 vil erhvervshuset Samspillet, der ligger centralt i Roskildes kreative bydel, Musicon og bliver på ca. 5000 etagemeter, stå klar til at tage imod både iværksættere og store, etablerede virksomheder.

Til den tid vil et kunstværk, der støbes ind i betonen på en del af facaden blive præsenteret, og værket står den tysk-danske billedhugger, grafiker og performancekunstner Christian Lemmerz bag.

Christian Lemmerz er bl.a. kendt for at lade sammensyede svinekroppe rådne i glasmontrer som del af installationen Scene på Esbjerg Kunstmuseum.

- Værket er tænkt som en monumental kalligrafi, et skyggespil, en ekspressionistisk graffiti og en signatur for bygningen, siger Christian Lemmerz, som også var til stede ved første spadestik på byggeriet i fredags.

Teknikken til at integrere motiver i betonelementer er allerede afprøvet andre steder. Mest kendt er nok Rigsarkivets bygning i Viborg, som er designet som en stor bogreol. Men det er, så vidt vides, første gang, at et kunstværk med alle dets små finurligheder og skæve streger skal overføres til store betonplader.

- Erhvervshuse er ofte meget praktiske og udtryksløse bygninger, og mange ligner hinanden, siger Michael Willaume Andersen, der er direktør i Udviklingsselskabet ’Indfaldet’, og fortsætter:

- Med Samspillet får Musicon et hus, der skiller sig ud fra mængden både ind- og udvendigt. Som Roskildegenser og ejendomsmand har det været en spændende og fantastisk opgave at udvikle et erhvervshus med en så central placering midt i denne dynamiske og kreative del af Roskilde. En sådan opgave skal tilgås med respekt for området men samtidig bringe det videre. Symbiosen i, at Arkitema har tegnet et markant hus, og at min gode ven Christian Lemmerz har taget udfordringen op og skabt et værk, hvor hele facaden bruges som et kæmpelærred, får bibragt Musicon endnu en attraktion.

Synlig kunstnerisk identitet
Med et kunstværk integreret i en bygning centralt på Rabalderstræde tager Musicon et stort skridt i retning væk fra det midlertidige. Nu får de mange kreative virksomheder, der har etableret sig i bydelen, et permanent sted at være. Og kreativiteten og den kunstneriske identitet bliver endnu mere synlig.

- Med erhvervshuset kan vi fastholde de mange vækstvirksomheder, der allerede findes på Musicon. Her kan vi opbygge et endnu stærkere erhvervsnetværk både lokalt i bydelen og kommunen, men også ift. resten af regionen. Og så er vi meget stolte af, at det er lykkedes at få en anerkendt kunstner til at udsmykke bygningen. Med et markant, permanent kunstværk tilføjer vi en ny dimension til Musicons kunstneriske profil, som i dag er præget af midlertidige gadegallerier og street art samt det indhold, den lokale kunstforening Kunst på Musicon bidrager med i det daglige, siger Andreas Høegh, der er leder af Roskilde Kommunes udviklingskontor på Musicon.

Samspillet bliver et hus med en række fællesfaciliteter såsom kantine og mødelokaler. På de nederste etager etableres et iværksættermiljø i samarbejde med Vækstfabrikken Roskilde, og på de øvrige etager er der plads til virksomheder af varierende størrelse. Dermed bliver der gode rammer for, at der kan opstå synergi mellem startups, vækstvirksomheder og de store, veletablerede virksomheder.

-kj

Læs mere om Byggeri

17/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.