Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Pavillonbyggeri til skolebrugHovedindgangen til specialskole i Storkøbenhavn.

Pavillonbyggeri til skolebrug

Ajos har gennemført et skolebyggeri i Storkøbenhavn med 46 pavilloner, hvor lysindfald og støjdæmpning er på et højt niveau

Del artiklen på

Når man har særlige behov, skal undervises og have sin dagligdag sammen med andre, der går i specialskole, kræver det meget af omgivelserne. Det har Ajos løst i et 2000 m2 stort midlertidigt pavillonbyggeri med 46 pavilloner.

Bygningen er opført i to plan, og et atrium i glas binder bygningen sammen på midten. Institutionen indeholder en lang række forskelligt indrettede opholds- og undervisningsrum, kontor- og mødelokaler, opbevaringsrum, kreative rum, musiklokale, toiletter, tekøkkener, spisekøkkener og et professionelt industrikøkken, der er indrettet med industriudstyr og -maskiner, hvor f.eks. opvaskeforholdene er at sammenligne med udstyret i en moderne restaurant. Specialskolen indeholder også et teknikrum og et topmoderne vaskeri.

Mange børn har deres daglige gang på de mange kvadratmetre, så der er valgt en løsning med speciel lyddæmpning både inde og ude. På svalegange er lyddæmpningen løst med en række utraditionelle tiltag i midlertidigt byggeri. Eksempelvis er de udvendige svalegange beklædt med Troldtekt-plader, og der er monteret neoprenplader på svalegangedækket for at reducere støjen.

Knap så utraditionelt er der monteret akustikplader på indvendige lofter og vægge, og de indvendige vægge i atrium er yderligere beklædt med specielle støjabsorberende plader.

- Lyset er også specielt i det unikke byggeri. Vi har gjort rigtigt meget ud af det naturlige lysindfald med placering af ovenlys på strategiske steder og bl.a. flotte siddenicher med flot lysindfald, og der er store vinduespartier i gavlene for at sikre stort og naturligt lysindfald. Nogle steder i byggeriet er lysindfaldet styret med el-styring, der naturligvis er fjernstyret, fortæller afdelingschef hos Ajos, Henrik Clausen.

Lys og luft
Det kunstige lys er intelligent styret med bevægelsessensorer. Det giver visse udfordringer, når der er behov for at mørklægge lokaler ifm. brug af forskellige medier bl.a. på de fastmonterede storskærme.

- Derfor er der installeret fjernbetjening, som 'overruler' automatikken. Det betyder, at lyset kan dæmpes eller slukkes helt, når der er behov for det. I det hele taget er byggeriet indrettet efter flittig brug af diverse elektroniske medier både i selve undervisningen og i fritiden. Der er eksempelvis indrettet ladeskabe til elevernes forskellige former for mobile enheder, fortæller Henrik Clausen.

Ventilationen er vigtig for, at alle bevarer koncentrationen, og der er god komfort i lokalerne. Ventilationsanlægget er CO2-styret. Det betyder, at det kan stilles til at øge luftudskiftningen ved en vist CO2-niveau.

- Foruden den lokale trådløse styring har vi også fjernstyring på anlægget. Det vil sige, at vi hos Ajos kan fjernstyre eksempelvis gulvvarme, og vi kan i det hele taget følge driftsstatus og behov for udskiftning af filte, så vi kan løse opgaverne på eget initiativ via den tilknyttede serviceaftale, siger Henrik Clausen.

Foreløbigt skal byggeriet stå i tre år.

-kj

Læs mere om Byggeri

11/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder