left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Regeringen sætter demokratisk klageadgang i skammekrogenMyndighederne kan gøre, hvad det passer dem under byggeriet af Lynetteholm.

Regeringen sætter demokratisk klageadgang i skammekrogen

Det har vakt stor opmærksomhed, at regeringen med et lovforslag vil fjerne borgernes demokratiske klageadgange i forhold til byggeriet af Lynetteholm.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Folketingsmedlem Mette Thiesen far Nye Borgerlige har spurgt transportminister Benny Engelbrecht, om det er udtryk for demokratisk tilgang til projekter af offentlig interesse at afskære klageadgangen i forbindelse med anlæg af Lynetteholm, men ministeren forsvarer sig med, at et bredt flertal af Folketingets partier stemte for vedtagelsen af anlægsloven for Lynetteholm.

Den pågældende lov bemyndiger transportministeren til, ’for en begrænset periode’, at fastsætte regler om, at kommunalbestyrelsens, regionens eller en statslig myndighedsafgørelser inden for de oplistede love, ikke kan påklages.

Har ikke været skjult
Benny Engelbrecht slår fast, at det ’ikke er en hjemmel, som har været skjult’, og at der har været en meget grundig behandling af lovforslaget i foråret og tidlig sommer, som blandt andet omfattede næsten 200 udvalgsspørgsmål, fire samråd, tre tekniske gennemgange og én eksperthøring:

- Jeg har svært ved at se for mig, hvad der er mere demokratisk end den lovgivende forsamlings behandling af et lovforslag, som blandt andet omfattede en meget grundig udvalgsbehandling. Afslutningsvis bemærkes det, at der, i overensstemmelse med princippet om magtens tredeling, er mulighed for at prøve lovens lov medholdelighed ved domstolene. Jeg finder, at domstolene må være rette instans til – i givet fald – at tilsidesætte et projekt vedtaget af Folketinget frem for et administrativt klagenævn, slutter ministeren.

Læs mere om Byggeri

15/9 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.