left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Rejsegilde i bæredygtigt børnehusHuset er designet af Bjerg Arkitektur og bygges i samarbejde med totalentreprenør Lund & Staun, Landskabsarkitekter In’By & ingeniør SlothMøller. Foto: Bjerg Arkitektur.

Rejsegilde i bæredygtigt børnehus

Børn, naboer, håndværkere, bygherrer, arkitekter og rådgivere var samlet til rejsegilde i det nye børnehus i Hareskov

Del artiklen på

Børnehuset er placeret på den stille villavej og opføres i stil med de omkringliggende boliger i røde mursten. Det er legepladsen, som afgrænser og danner de ydre rammer for 'huset mellem træerne' - et hus, som lokalmiljøet kan besøge og benytte sig af.

Vægge var rejst, og tagspær kiggede mod himlen. Dagens fremmødte samledes i det, som skal blive til børnehusets fællesrum, hvor der var udkig til rejsegildets krans, som kronen på et værket for dagens fejring. Borgmesteren, Ole Bondo Christensen (S), viste sin borgmesterkæde frem til de nysgerrige børn, og begivenheden bød på taler fra udvalgsformand Bettina Ugelvig Møller (S), entreprenør Lund & Staun samt arkitekt og partner fra BJERG Arkitektur, Maria Bjerg:

- Børnehuset i røde mursten og med grønt tag er sirligt placeret på grunden mellem træerne. Facadens forskydninger danner hver gruppes eget lille område i huset med egen have. Vores ambition har været at skabe et børnehus, hvor børn og pædagoger stortrives på denne fantastiske grund mellem træerne. Et børnehus med bæredygtighed i børnehøjde, og hvor der er plads til leg, læring og ro. Men også et hus med hjerterum som inviterer lokalbefolkningen indenfor, lød det fra arkitekten.

Bygningen er designet til at overholde 2020-energirammen med tillæg af alternative energikilder i form af solceller. Børnehuset har derfor et meget lavt varmebehov, der minimerer driftsudgifterne til varme. Hele energidesignet er brugervenlig, robust og fremtidssikret. Bygningens design er fornuftsdrevet med innovative og gennemtænkte løsninger samt et materialebrug, hvor levetiden maksimeres og vedligeholdelsen minimeres.

Børnehuset forventes færdig til april 2019.

-kj

Læs mere om Byggeri

16/11 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder