Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Rum til kirke, tro og fordybelseFoto: Ingvar Cronhammar/Gjøde & Povlsgaard Arkitekter.

Rum til kirke, tro og fordybelse

Salling Fondene donerer 8,2 mio. kr. til projekt til kirke, tro og fordybelse på Aarhus Universitetshospital i Skejby

Del artiklen på

Folkekirken og Aarhus Universitetshospital modtog med stor glæde meldingen om Salling Fondenes donation på 8,2 mio. kr. til den kunstneriske og arkitektoniske udformning af rummene til kirke, tro og fordybelse. Projektet består af et kirkerum, et stillerum og et refleksionsrum, som er en del af den kommende Forum bygning. Forum bliver en markant bygning, og vil være et fremtidigt vartegn, der fungerer som én af Aarhus Universitetshospitals hovedindgange.

Foruden rummene til kirke, tro og fordybelse vil Forum også rumme Steno Diabetes Center Aarhus, et patienthotel og en lang række forskningsfaciliteter.  

- I Salling Fondene arbejder vi for at gøre hverdagen for danskerne bedre, og vi er glade for at kunne medvirke til det gennem denne donation til et projekt, som kommer alle til gode. Det unikke projekt er tiltænkt alle, fra patienter og pårørende til sundhedspersonale og besøgende, og de forskellige rum kan tjene lige netop det formål, den enkelte har behov for. Vi håber, at rummene kommer både den enkelte og fællesskabet til gavn, hvilket passer til Salling Fondenes formål om at skabe oplevelser og samhørighed i hverdagen, blandt andet gennem donationer til kultur og velgørende formål, siger Karin Salling om donationen:

Stor glæde hos folkekirken
Også i folkekirken, er der stor glæde over donationen, som gør det muligt at realisere Cronhammars projekt. Fra både Aarhus Universitetshospital og folkekirkens side, har det været ønsket at etablere rum, så der er plads og tilbud til alle de mange forskellige mennesker, der kommer i berøring med hospitalet.

Kirkerummet indrettes således med referencer til det traditionelle kirkerum med alter og døbefont. Her er der plads til bøn og andagter, ligesom hospitalspræsterne vil afholde gudstjenester i rummet. Stillerummet retter sig mod troende fra forskellige ikke-kirkelige religioner og kulturer og indrettes uden religiøs symbolik. Afslutningsvis er der refleksionsrummet, som henvender sig til mennesker, der ikke er troende, men som søger et rum til refleksion og fordybelse.

- Vi er i folkekirken jublende glade for den generøse donation fra Salling Fondene. I de tre rum vil det enkelte menneske få plads til tro, omsorg, fordybelse og refleksion. Det unikke ved den kunstneriske bearbejdning af de tre rum til kirke, tro og fordybelse, som nu bliver mulig med Salling Fondenes donation, er, at de bindes sammen ved Cronhammars kunstneriske greb, siger Dorte R. Sørensen, der er provst for hospitalspræsterne i Region Midtjylland.

Byggeriet af Forum er i øjeblikket i udbud hos fem entreprenører, som fremlægger deres forslag den 19. juni. Et bedømmelsesudvalg udvælger efter en forhandlingsrunde to af disse til at indgå i den videre forhandling. Vinderprojektet forventes udpeget ultimo 2018, og det nye Forum forventes taget i brug i 2022.

-kj

Læs mere om Byggeri

14/6 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder