Aktuelle nyheder - Byggeri

Sidste del af stort byudviklingsprojekt

Sidste del af stort byudviklingsprojekt

På hjørnet af Søren Frichsvej og P. Hiort-Lorenzen Vej i Aarhus skal opføres 225 boliger og erhverv

Del artiklen på

Byudvikling

Snart igangsættes endnu et byudviklingsprojekt på det gamle trekantede erhvervsområde mellem Ringgaden, Søren Frichs Vej og P. Hiort-Lorenzens Vej i Aarhus. På hjørnet af Søren Frichsvej og P. Hiort-Lorenzens Vej skal der frem mod 2022 opføres en karrebebyggelse på i alt 17.000 etagekvadratmeter fordelt på 225 boliger og erhverv samt p-kælder, og når byggeriet påbegyndes til maj i år, bliver det med entreprenørvirksomheden A. Enggaard ved roret.

Det står klart, efter en gruppe af investorer - herunder Ejendomsselskabet Olav de Linde, der ejer 10.000 m2 af projektet - har valgt A. Enggaard som totalentreprenør på projektet. For Ejendomsselskabet Olav de Linde skal der opføres 106 lejeboliger, der kommer til at variere i størrelse fra 43 til 135 m2:

- Boligerne, der vil rumme både ét-, to- og treværelses lejligheder samt en god håndfuld toetagers byboliger, udføres i New Yorker-stil med synlige murstensvægge, plankegulve og rå beton. Vi tænker kvalitet og gode materialer hele vejen rundt, så boligerne er langtidsholdbare. Desuden etableres der også en ekstra p-kælder for at fremtidssikre områdets udviklingsmuligheder, siger tegnestuechef i Ejendomsselskabet Olav de Linde, Morten Sparvath Thomassen.

Synergier fra sideløbende projekt
Karrebebyggelsen er en del af samme lokalplan som A. Enggaards eget byudviklingsprojekt Brokvarteret på den tidligere Stark-ejede trælastgrund langs P. Hjort-Lorentzens Vej. Her er entreprenørvirksomheden i gang med yderligere tre karreer samt en enkeltstående bygning, der i alt kommer til at tælle 700 nye boliger og erhverv, og afdelingschef Jens Skinnebach ser frem til nu også at skulle binde sidste sløjfe på den nye bydel:

- Vi er meget glade for og ikke mindst stolte over at være blevet valgt til opgaven. Der er synergier at hente, da vi jo opfører vores egen del af området sideløbende, og desuden kan vi trække på vores indgående kendskab til lokalplanen og ikke mindst til visionen for Aarhus Kommunes nye brokvarter langs Søren Frichs Vej, forklarer han.

Jens Skinnebach fortæller videre, at A. Enggaard arbejder på at udvikle et nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den gamle Falckgård-grund på Trindsøvej, der ligeledes bliver en del af kommunens nye brokvarter.

Flere prisvenlige boliger
Lokalplanen for den nye boligkarre på hjørnet af Søren Frichsvej og P. Hiort-Lorenzen Vej tilsiger, at 20 % af karreens samlede etageareal skal være almene boliger. Som en del af totalentreprisen er A. Enggaard valgt som delegeret bygherre, og i den funktion har virksomheden indgået en aftale med boligselskabet Alboa om 43 nye almene boliger.

- Vi er meget tilfredse med, at Aarhus Kommune i lokalplansarbejdet har udnyttet muligheden for at gøre almene boliger til en del af projektet. Det er afgørende for, at vi også centralt i Aarhus i fremtiden kan tilbyde flere prisvenlige boliger, hvis vi vil understøtte muligheden for en blandet beboersammensætning i vores by. Vi ser frem til samarbejdet med A. Enggaard og ikke mindst til at følge udviklingen i projektet, siger byggechef i Alboa, Niels Eilersgaard.

De 43 almene boliger kommer til at variere i størrelser fra 51 til 101 m2 ekskl. Fællesarealer.

-kj

Læs mere om Byggeri

17/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.