Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Spansk arbejdskraft vil ikke til tysk arbejdsmarkedBeskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen peger på baggrund af tyske erfaringer på, at det ikke bliver let at udfylde hullerne på arbejdsmarkedet med sydeuropæisk arbejdskraft.

Spansk arbejdskraft vil ikke til tysk arbejdsmarked

Det bliver ikke så lige til at tiltrække sydeuropæisk arbejdskraft til at afhjælpe mangel på arbejdskraft i Danmark

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I forbindelse med debatten om manglende arbejdskraft har flere peget på, at der i Sydeuropa er et meget stort antal arbejdsløse, og at det vil være mere fornuftigt at satse på at hente dem til Danmark end at hente arbejdskraft i eksempelvis Afrika og Asien.

Et notat fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) viser im idlertid,a t det ikke er så let endda.

Den opskrift har blandt andre Tyskland forsøgt sig med i et ’velkomst- og jobcenter’ i Spanien - Welcome Center Madrid.

Imidlertid forventer tyskerne at lukke centeret, fordi gevinsten har været ringe i forhold til indsatsen.

Derudover har Tyskland en onlineportal, der fungerer som en pendant til den danske workindenmark.dk. Den tyske portal informerer om, hvor og hvordan borgere i sydeuropæiske lande kan henvende sig for nærmere oplysninger om det tyske arbejdsmarked.

Målrettet spanske faglærte
Det tyske velkomstcenter i Spanien er målrettet spanske faglærte samt borgere mere generelt, der er interesseret i at tage en erhvervsuddannelse.

Velkomstcentrets services er blandt andet vejledning om det tyske arbejdsmarked, rådgivning og vejledning om uddannelser i Tyskland, rådgivning om anerkendelse af udenlandsk uddannelse, hjælp til jobsøgning for faglærte arbejdere og information om tilbud om at lære tysk

Desuden arrangerer og deltager velkomstcentret informationsmøder på universiteter og sprogskoler.

Nedlægges til nytår
Ifølge Beskæftigelsesministeriet forventes Welcome Center Madrid at blive nedlagt ved udgangen af i år:

- Overvejelserne om en lukning beror på, at det ikke er tilstrækkeligt at oprette ét center i én by, når der er store regionale forskelle på det spanske arbejdsmarked. Ligeledes er velkomstcenteret en dyr løsning. Sprogundervisning, interview og vurderinger af jobparathed til det tyske arbejdsmarked vurderes ikke at have skabt den forventede gevinst, konstaterer rapporten.

Fremadrettet vil Tyskland i stedet bruge de eksisterende kanaler i Spanien og andre sydeuropæiske lande som eksempelvis Goethe instituttet og handelskamrene.

Læs mere om Byggeri

13/11 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder