Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Østeuropæerne bliver hjemme

Østeuropæerne bliver hjemme

Nye tal viser ifølge Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda, at beskæftigelsen har været konstant stigende siden 2013 med cirka 3.400 personer flere i beskæftigelse hver måned.

Del artiklen på

Der er ifølge DA overordnet tre grunde til, at beskæftigelsen er steget. Dels bliver de ældre længere tid på arbejdsmarkedet, dels går det bedre med integrationen, men det måske største bidrag kommer fra udenlandske medarbejdere, der arbejder i Danmark.

Økonomi- og Indenrigsministeriet vurderede således i Økonomisk Redegørelse for december 2017, at udenlandsk arbejdskraft har bidraget til næsten 40 procent af udvidelsen af arbejdsstyrken.

Andelen falder
Det er særligt den europæiske arbejdskraft, der har bidraget til beskæftigelsesvæksten. I 2013 udgjorde EU-borgere næsten 90 procent af den samlede årlige beskæftigelsesvækst, og borgere fra Østeuropa mere end 60 procent.

Medarbejdere fra Polen udgjorde isoleret set godt 20 procent af den samlede beskæftigelsesstigning. Siden er andelen imidlertid faldet væsentligt, og i 1. kvartal 2018 udgør EU-borgere mindre end 20 procent af den samlede beskæftigelsesvækst. Fra Østeuropa og Polen er andelen faldet til henholdsvis 11 og knap 3 procent.

DanB

Læs mere om Byggeri

7/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder