left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Trodser corona-krisen og ansætter 50 eleverSom elev i byggecenterkæden kan man vælge mellem fire linjer, bl.a. en handelsuddannelse, hvor man som udlært arbejder med professionel kundeservice og rådgivning.

Trodser corona-krisen og ansætter 50 elever

Byggecenterkæden Stark fortsætter, på trods af udsigten til en økonomisk krise i Danmark, rekrutteringen af nye elever

Del artiklen på

Samfund - Uddannelse

Coronakrisen rammer især en bestemt gruppe på arbejdsmarkedet: De unge, de ufaglærte og dem med korte uddannelser. Ifølge de nyeste tal fra Beskæftigelsesministeriet er denne gruppe hårdest ramt af den bølge af fyringer, der er fulgt i kølvandet på corona-krisen:

Siden d. 9. marts har mere end 47.000 personer med grundskole, gymnasiale og erhvervsfaglige uddannelser meldt sig ledige. Det svarer til hele 72 % af dem, der har meldt sig hos Jobcentrene i de seneste fire uger.

- Vi må desværre konstatere, at ungdomsarbejdsløsheden stiger markant. Hvis corona-krisen trækker ud, er der en reel risiko for, at en stor del af disse unge mennesker får svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Derfor har vi besluttet at se bort fra den usikkerhed, som corona-krisen skaber, og fortsætte med at ansætte nye elever, siger adm. direktør Britta K. Stenholt.

Alvorligere konsekvenser end finanskrisen
Hun peger på, at den aktuelle corona-krise ser ud til at få endnu alvorligere konsekvenser for beskæftigelsen end finanskrisen i 2008. Analyser udført af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har påvist, at det især var unge, der blev færdige med folkeskolen eller gymnasiet i 2009, der blev ramt af finanskrisen. 10 år senere har denne gruppe unge fortsat væsentligt ringere tilknytning til arbejdsmarkedet end unge, der blev færdige i 2005-2007, da økonomien endnu var god.

Ifølge Britta K. Stenholt har byggebranchen en forpligtigelse til at tage sin del af ansvaret for at hjælpe samfundet gennem corona-krisen. Konkret vil Stark besætte 50 elevpladser.

- Byggebranchen er en afgørende faktor for at holde hjulene i gang i hele det danske samfund. Regeringen har gjort meget for at hjælpe byggeriet ved bl.a. at suspendere anlægsloftet og fremrykke offentlige anlægsprojekter. Derfor skal vi som virksomhed også løfte vores del af opgaven ved at hjælpe nogle af dem, der bliver ramt hårdest af ledighed på arbejdsmarkedet, i gang igen. Også selvom en nedgang i økonomien kunne udløse en besparelse i antallet af elevpladser, siger den øverste chef i byggemarkedskæden, der har tradition for at tage mange elever ind.

- Mange af de unge som begynder som elever, fortsætter med at arbejde hos os. Ikke mindst fordi en elevplads åbner et væld af muligheder for de unge. Vi har adskillige eksempler på, at elever ender som ledere i Stark - mange af vores trælastdirektører er begyndt som elever, fortæller Britta K. Stenholt.

Som elev i byggecenterkæden kan man vælge mellem fire linjer, der alle er baseret på en to-årig uddannelse med løn. Elevtiden veksler mellem praktik i virksomheden og korte skoleophold af to ugers varighed.

-losLæs mere om Byggeri

6/4 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.