left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Unik station nomineret til prestigefyldt arkitekturprisDesignet på Køge Nord Station er i en klasse for sig, og det er ikke kun i Danmark, man er betaget af bygningsværket. Foto: Jorton

Unik station nomineret til prestigefyldt arkitekturpris

Køge Nord Station, der består af en 225 meter lang gangbro, der bugter sig over motorvej og banespor, er indstillet til en Mies van der Rohe Award 2022 i kategorien Infrastruktur

Del artiklen på

Stationen er et trafikalt knudepunkt for hele Region Hovedstaden, der forbinder både S-banen og fjernbanen. Hermed forbinder stationen også en række sjællandske byer og københavnske forstæder med vigtige byer som Odense, Aarhus og Aalborg.

Heri ligger også baggrunden for nomineringen. For ikke alene er Køge Nord Station et arkitektonisk vartegn. Stationen har gjort offentlig og grøn transport til et mere attraktivt alternativ til biler i et område, der er domineret af de firhjulede benzinslugere.

Bag designet står arkitekterne fra Cobe og Dissing+Weitling med Cowi som rådgivende Ingeniør. Fælles for alle er, at de har en indgående erfaring med brodesign- og byggeri. Bladt Industries har været hovedentreprenør på projektet med Jorton som fagentreprenør på alle betonarbejder.

Her er man stolte over at have været med til at sætte sit præg på så markant et projekt:

- Selvom vi kun har været en lille del af det her store byggeri, er vi stolte over at have været med på så spændende et projekt. Det er også rart, at godt design og håndværk med gode intentioner, belønnes. Vi kunne jo se allerede fra de første tegninger, at det her projekt var i en liga for sig, fortæller Kurt Hansen, der er regionschef for Jortons Broafdeling.

Han fortsætter:

- Vores entreprise bestod i udførelse af alle in-situ støbte betonkonstruktioner, herunder fundamenter, bropiller, trappesøjler samt gruber for elevatorer og rulletrapper. Det omfattede helt præcist syv sæt fundamenter og bropiller, fem trappesøjler, fem elevatorgruber samt fem gruber for rulletrapper. Betonarbejderne er udført via særdeles omhyggelig planlægning og udførelse under hensyntagen til, at støbearbejderne blev udført tæt ved spor i drift. Under ethvert broprojekt er det vores mål at afslutte byggeriet med færrest gener for de omkringliggende beboere og trafikanter.

Læs mere under billedet...
Foto: Jorton

Bygherrer:
BaneDanmark (gangbro)
Køge Kommune (parker og rejseanlæg)
DSB (aptering af perroner)

Rådgivende Ingeniør: Cowi

Arkitekter: Cobo og Dissiing+Weitling

Hovedentreprenør: Bladt Industries

Fagentreprise (Beton): Jorton

Om prisen
Mies van der Rohe-prisen (Den Europæiske Unions Pris for Samtidig Arkitektur) uddeles hvert andet år af EU og Fundació Mies van der Rohe. Formålet er at anerkende og belønne skelsættende arkitektur i Europa. Prisen er opkaldt efter den tyske stjernearkitekt Ludwig Mies van der Rohe, som blandt andet var en af Bauhaus-bevægelsens bannerførere.

Anden fase af nomineringen er netop afsluttet. Her var 17 danske projekter indstillet. Finalisterne bliver offentliggjort til februar, mens vinderne udpeges til april.

-los

Læs mere om Byggeri

14/9 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.