left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Upcycle Studios nomineret til international pris for bedste boligbyggeri Upcycle Studios er lejeboliger på omkring 200 m2 i tre plan. Rummeligheden giver mulighed for opdeling i flere funktioner til bolig, gæstebolig, atelier og en garage. Foto: Mikkel Strange

Upcycle Studios nomineret til international pris for bedste boligbyggeri

København er i konkurrence med Amsterdam, London og Hamborg. Prisen uddeles torsdag aften på MipiM, den 30. internationale messe for ejendomsudvikling, der afholdes i Cannes

Del artiklen på

Af Elin Carlsen, Art Concept, Cannes

Upcycle Studios er bygget med anvendelse af materialer, der ellers skulle kasseres, betonrester fra metrobyggeriet, overskudstræ fra gulvproduktion og vinduer fra nedrivning, som nu er monteret med genbrugsglas i fire lag og testet for at sikre, at krav til lyskvalitet og isolering er overholdt.

Projektet viser, at det er muligt at skabe et både smukt og rentabelt boligbyggeri med anvendelse af genbrugsmaterialer i stor skala

’Vi kan ikke forudsige fremtiden, men vi kan opfinde den’, lover et motto fra Lendager Group, der har tegnet de 20 nye rækkehuse i Ørestad Syd, som nu er indstillet til den internationale pris for bæredygtig boligudvikling.

Få standardvarer
Byggeriet er overvejende opført af genbrugsmaterialer og det har krævet både tillid, tålmodighed og en usædvanlig fordeling af roller og ansvar mellem aktørerne. Entreprenøren, som er Arkitektgruppen, blev inviteret meget tidligt ind i planlægningen med besked om, at bygherre selv ville levere en stor del af byggematerialerne, som ikke kan findes som standardvarer i en eksisterende produktoversigt.

De fleste materialer er fremskaffet og indkøbt af projektledelsen i Lendager Group og bearbejdet i samarbejde med entreprenøren for indbygning.

Bygherre, den nordiske ejendomsinvester NREP, indgik i partnerskab om produktudvikling af materialer med købet af en ejerandel i Lendager Group før projekteringen.

Upcycle Studios er overvejende opført af genbrugsmaterialer.

En bæredygtig livsstil
Upcycle Studios er boliger formet ud fra en grundidé om bæredygtig etablering af gode fysiske rammer, som også kan understøtte en bæredygtig livsstil for eksempelvis kunstnere eller iværksættere, der ønsker at kombinere bolig og erhverv.

- Livability i byen er også nærhed til sit arbejde og sin familie med en god arbejdsrytme og mindre stress, forklarer Anders Lendager, grundlægger og adm. direktør i Lendager Group.

Rækkehusene er lejeboliger på omkring 200 m2 i tre plan. Rummeligheden giver mulighed for opdeling i flere funktioner til bolig, gæstebolig, atelier og en garage, som også kan anvendes alternativt, fordi den er opvarmet.

Fleksibilitet, fællesskab og effektiv anvendelse af resurser prioriteres højt af stadigt flere danskere, som tager initiativer til nye livsformer med deleøkonomi og stort engagement i at minimere materialespild.

Partnerskabet bag Upcycle Studios ser det som en økonomisk fordel for både forbrugere og investorer at tænke i adgang frem for ejerskab til fælles resurser og deres næste fælles boligprojekt hedder derfor Ressoucerækkerne.

Læs mere om byggeriet af Upcycle Studios her

Læs mere om Byggeri

13/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder