Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Vejle Psykiatri vinder pris i LondonAnkomsthallen i Vejle Psykiatri. Foto: Arkitema Architects/Niels Nygaard.

Vejle Psykiatri vinder pris i London

Den nye psykiatriske afdeling i Vejle modtog i går international hæder ved European Healthcare Design Awards 2018 i London

Del artiklen på

I konkurrence med psykiatriske sygehuse fra hele verden er Vejle Psykiatri blevet hædret ved en stor gallamiddag i London, hvor der blev uddelt i alt 10 priser til sundhedsarkitektur. Vejle Psykiatri vandt prisen 'Mental Health Award':

- Vi er naturligvis meget stolte over prisen, som understreger, at vi ramte rigtigt, da vi udvikle planen for sygehuset. I udarbejdelsen var vi meget fokuseret på, at skabe de bedste rammer for såvel patienter som personale. Vi har skabt en psykiatrisk afdeling, hvor der er fokus på patienternes trivsel, og hvor vi i høj grad har brugt helende arkitektur, så som masser af lys, nem adgang til udearealer og gode oversigtsforhold, fortæller senior partner i Arkitema Architects, Wilhelm Berner-Nielsen.

Psykiatrisk Afdeling Vejle er tegnet af Arkitema Architects og opført i et offentlig-privat partnerskab (OPP) af bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard, ejendomsforvaltningsselskabet Deas samt investorerne PensionDanmark, PKA og Sampension.Projektet er således blevet til i et tæt samarbejde mellem parterne og bestiller Region Syddanmark, hvor fokus har været på finde en indretning samt et valg af tekniske løsninger og materialer, der sikrer, at bygningen står stærkt mange år ud i fremtiden.

Afdelingen har et enkelt og funktionelt arkitektonisk greb, hvor otte klyngehuse hægter sig på et cirkulært flow, hvori bl.a. de administrative funktioner, servicefunktioner og personalefunktionerne er placeret. Klyngehusene samler sig omkring fællesområder og rekreative gårdhaver. Netop kombinationen af klyngehusene og den funktionelle og administrative bygning, der som en sluttet ring samler alle funktioner, sikrer et både åbent og overskueligt psykiatrisygehus.

Grønt islæt og mindre tvang
Det nye psykiatrisygehus markerer sig med et tydeligt grønt islæt, da landskabet er blevet trukket helt ind imellem bygningerne og ind i de attraktive gårdrum. Det sikrer en fremragende kontakt mellem ude og inde gennem hele byggeriet og tilbyder en bred vifte af muligheder for både roligt ophold og aktivitet i uderummet.

Udviklingen af de fysiske rammer har haft fokus på at skabe et sted, der er sikkert at være, og hvor arkitekturen spiller en aktiv rolle i patienter og personales hverdag. Således er der ud over det naturlige islæt og lavet nem adgang til flere forskellige aktiviteter, bl.a. træningslokaler og en hal og stadig med rigeligt naturlig lys. De mange glaspartier, der dels sikrer lysindfald, er også med til at skabe udsyn og indblik for alle, og det har vist sig at have en stor effekt på blandt andet konflikter og konflikthåndtering. Det nye psykiatriske sygehus i Vejle blev indviet i februar 2017, og allerede et halvt år efter indvielsen viste tallene et markant fald i brugen af tvang, fra 98 tilfælde til 45.

-kj

Læs mere om Byggeri

13/6 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder