Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Vinderne til Fremtidens Forstad er fundetProjektet 'Boliger i landskabet'. Visualisering: Vandkunsten.

Vinderne til Fremtidens Forstad er fundet

Vandkunsten og Holscher Nordberg vinder arkitektkonkurrencerne om at tegne hhv. en bæredygtig bydel og en samlende bymidte til stationsbyen Årslev på Fyn

Del artiklen på

Faaborg-Midtfyn Kommune har afsløret vinderne af de to arkitektkonkurrencer om at skabe Fremtidens Forstad ved stationsbyen Årslev og landsbyen Sdr. Nærå. Det blev Vandkunsten og Holscher Nordberg, der løb med sejren i de to konkurrencer med deres bud på at skabe hhv. en bæredygtig bydel og en samlende bymidte.

Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune Hans Stavnsager (S) er meget begejstret over de to vinderprojekter:

- Vi ønskede os noget helt særligt, fordi Årslev-Sdr. Nærå med sin meget attraktive beliggenhed har potentialet til at blive den foretrukne forstad til Odense. Derfor valgte vi at udskrive to arkitektkonkurrencer. Begge vinderprojekter har med stor respekt for området og dets særlige DNA skabt noget unikt ikke bare for Faaborg-Midtfyn, men for Fyn og for resten af landet, siger han.

Både historie og fremtid
Vandkunstens projekt 'Boliger i landskabet' tager afsæt det fynske herregårdslandsskab og består af tre bebyggelsesklynger placeret midt i landskabet mellem skov og å. Hver klynge har sit eget bytorv med fælleshus og fællesfaciliteter.

Ved at bygge tæt og i højden trækkes landskabet helt tæt på bebyggelserne og boligernes placering i terrænet gør, at de fleste boliger får udsyn til landskabet. Samtidig betyder grebet med at bygge tæt og i højden, at borgerne i den eksisterende by fortsat både har udsyn og nem adgang til landskabet.

Mikkel Frost, der er stiftende partner i det århusianske arkitektfirma CEBRA, har siddet med i dommerkomiteen for den bæredygtige bydel. Han mener, at vinderprojektet både står på historien og skriver sig ind i fremtiden:

- Forstaden blev historisk set skabt med ønsket om at få plads og luft omkring sig. Det søger vi stadig den dag i dag, når vi flytter ud af byerne, men vi vil samtidig også gerne have del i et fællesskab. Udover at vinderprojektet formår at give stort set hver bolig udsyn til landskabet, så skaber det på fornem vis også rammer for mange forskellige fællesskaber lige fra det helt nære i gårdrummet over fællesskabet i sin egen bebyggelsesklynge til fællesskabet med resten af byen.

Projektet 'En samlende bymidte'. Visualisering: Holscher Nordberg.

Urbant, fleksibelt miljø
I Holscher Nordbergs projekts 'En samlende bymidte' er Polymeren - Årslevs borgerdrevne kulturcenter i byens nedlagte skofabrik - inspirationskilde, både arkitektonisk og i skabelsen af den samlende plads, Platformen. Arkitektonisk er det fabriksmotivet, der går igen og skaber et urbant miljø, mens Platformens fleksible anvendelsesmuligheder ligger sig tæt op ad borgernes brug af den nedlagte skofabrik. Her er det borgerne, der skaber indholdet. Det bliver det også på Platformen.

I begge arkitektkonkurrencer blev arkitektholdene bedt om at tegne et forslag til det grønne område, der ligger mellem den eksisterende by og den nye bydel - i konkurrenceprogrammet omtalt som portalen. Her blev det Holscher Nordbergs bud, der blev valgt.

-kj

Læs mere om Byggeri

7/11 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder