Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Vision om Europasporet er urealistisk

Vision om Europasporet er urealistisk

Repræsentanter for Landskrona i Skåne har været på besøg i Folketinget for at præsentere planerne om Europasporet fra Landskrona til København.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Frem mod udgangen af 2020 gennemføres en fælles dansk-svensk strategisk analyse af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg (HH) med det udgangspunkt, at en fast HH-forbindelse skal finansieres af brugerne, som man kender det fra Storebælt og Øresund.

En tidligere dansk-svensk undersøgelse om rejsende og transporter over Øresund viser blandt andet, at Øresundsforbindelsen også på længere sigt har tilstrækkelig kapacitet, hvis landanlæggene udbygges.

Sund & Bælt er i den forbindelse ved at gennemføre en forundersøgelse af en ny station ved Københavns Lufthavn, som kan medvirke til at fremtidssikre banestrækningen ved lufthavnen.

Store baneanlæg
Europasporet består af en række meget store baneanlæg, hvoraf de centrale er en sænketunnel for bane diagonalt i Øresund med en anslået længde på cirka 20 kilometer – altså længere end den samlede Øresundsforbindelse. Dertil komme en ny banestrækning i Skåne på anslået 10 kilometer og en boret banetunnel under det centrale København med en cirka længde på 8 kilometer.

Desuden skal Københavns Hoverbanegård udvides med en ny 4-sporet station under Tivoli og et ’udfletningsanlæg’ for banen omkring København H med nye sporanlæg og tunneler.

Ingen opbakning
Men ifølge transportminister Ole Birk Olesen (LA) er et så stort projekt ikke realistisk, da det må forventes at koste et større tocifret milliardbeløb:

- Det er en investering som næppe vil stå mål med gevinsterne ved projektet. Da projektet ikke kan finansieres via brugerbetaling, vil det fortrænge nødvendige investeringer i samfundsøkonomisk rentable projekter. Jeg agter derfor ikke at inddrage idéen om Europasporet i den igangværende strategiske analyse af fast HH-forbindelse. Jeg har i øvrigt noteret mig, at hverken den svenske stat eller Region Skåne bakker op om idéen om Europasporet, oplyser Ole Birk Olesen.

Læs mere om Byggeri

9/10 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder