Aktuelle nyheder - Carporte

Carport til ekstremt vejr

Carport til ekstremt vejr

CarTops kraftigt dimensionerede carporte og andre tilbygninger kan holde til det danske vejr

Del artiklen på
Inden for et par år har Danmark været udsat for adskillige storme, der har været hårde ved landets carporte og terrasseoverdækninger. Mange bygninger og tilbygninger blev ødelagt med afrevne tage eller ødelagte tagplader, der fløj omkring ørerne på folk på gaden. Samtidig lyder det fra metrologerne, at fremtiden byder på mere ekstremt vejr. Det har fået mange til at udskifte den gamle carport med en ny og meget kraftigere model.

- En del af de danske tilbygninger er underdimensionerede eller gamle med råddent træværk og skrøbelige tagplader, der er ødelagt af solens stråler. Og det betyder store ødelæggelser, når elementerne raser, fortæller Peter Ager, der står bag carport- og tilbygningsproducenten CarTop i Sydjylland.

Kraftigt, galvaniseret stål
Peter Ager startede sin forretning i Esbjerg og kender derfor elementernes kræfter med storm og sne. Han besluttede derfor at producere kraftigt dimensionerede carporte og andre tilbygninger i vejrbestandige materialer, der kan holde til det danske vejr.

Den CE-mærkede metalkonstruktion, han har valgt, er vedligeholdelsesfri i galvaniseret stål, der har været sænket i 460 grader zink. Det betyder en holdbarhed på op til 50 år. Carportene kan leveres som enkelte eller dobbelte og med fladt tag eller i kubusdesign, der er tilpasset den nye byggestil.

Siderne kan leveres i stål, fibercement eller forskellige former for kunststofplade, der også er vejrbestandige og har lang holdbarhed. Mens tagpladerne er 16 mm 5-lags polycarbonat med UV-filter på begge sider, der beskytter bilens lak og andet under taget mod solens stråler og giver pladerne lang levetid.  

Som noget nyt kan CarTop levere sedumtag, der er en speciel belægning med græs, så kun 10 % af regnvandet ledes væk.  

-kj

Læs mere om Carporte

10/6 2015