scroll
Let overdækning med solidt fæste
Ved at bruge Nemt Fundament, som skrues igennem den eksisterende belægning, er boligforeningen KAB sluppet for byggerod i ugevis.

Let overdækning med solidt fæste

På en uge fik parkeringspladserne ved en ejendom i Nansensgade nr. 25-31 ”tag over hovedet”. Systemet Nemt Fundament har skruet sig godt og grundigt fast i den eksisterende belægning

KAB’s Boligafdeling i Nansensgade i København har fået overdækkede P-pladser en uge før planlagt.

Det tilskrives anvendelsen af systemet Nemt Fundament. Ud over at være hurtigt at montere, er skruefundamentet også både billigere og mindre pladskrævende end alternative løsninger. Under byggeriet var det således kun få beboere fra ejendommen, som måtte finde alternative parkeringspladser i nogle dage, mens de nye carporte blev monteret.

- Byggeprocessen var meget kortere med skruefundamentet end ved traditionelt byggeri, siger Jan Droob, der er driftsleder for flere KAB ejendomme i København K. Han er meget tilfreds med skruefundamentet og mener, at det også kan bruges til meget andet end carporte:

- Hvis vi eksempelvis skal have forbedret et af vores gårdmiljøer med et legehus, en overdækket terrasse eller lignende, så vil det være oplagt at samarbejde med Nemt Fundament igen. Byggeprocessen skaber utrolig få gener for beboerne, siger han.


Alle materialer til carportene i Nansensgade er varmgalvaniseret. Der er bl.a. brugt højprofiltag fra Profil Metal, Lindab Z-profilspær og 45 skruefundamenter fra Nemt Fundament.

Funktionel enkel løsning
DSA Arkitekter stod for at tegne og projektere carportene. Målet var en vedligeholdelsesfri, funktionel og æstetisk enkelt løsning, samtidig med at der skulle tages hensyn til afledning af vand jf. reglerne i LAR (Lokal Afledning af Regnvand):

Rune Roepstorff Nissen fra Nemt Fundament er også meget tilfreds med det endelige resultat i Nansensgade:

- Vi vil gerne etablere lignende carport-løsninger igen. For byggeriet er både pænt, veldimensioneret og harmonisk. Vi forventer også, at carportene er vedligeholdelsesfrie, medmindre der ikke sker skader på grund af hærværk, påkørsler eller andet uforudset, siger han.

Etableringen af Nemt Fundaments skruefundamenter er meget hurtigt at etablere og kræver minimal plads. Ved at bruge skruefundamenter kan man desuden spare omkring 50 procent i forhold til, hvis man i stedet valgte betonfundamenter. Nemt Fundament er også et meget klimavenligt alternativ til beton, da fundamentet vejer 100 gange mindre, og opgravet overskydende jord skal ikke køres væk. Det betyder sparet transport og CO2.

-cmn


Hullerne i belægningen blev udført med DUSS diamantbor uden stativ op til en diameter på 30 cm.

16/10 2015