Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Danskerne vælger dør efter sikkerhedDanske boligejere er blevet mere sikkerhedsbevidste og 55 % af de 1000 adspurgte prioriterer sikkerhed højest, når de skal vælge dør, viser den nye undersøgelse fra Swedoor.

Danskerne vælger dør efter sikkerhed

En ny undersøgelse foretaget af en af landets største byggeproducenter viser, at sikkerhed står øverst på dagsordenen, når der skal vælges nye døre til hjemmet

Del artiklen på

Sikkerhed i hjemmet har høj prioritet hos danskerne. Det viser en helt ny undersøgelse foretaget af dørproducenten Swedoor, hvor 55 % af respondenterne, som overvejer at skifte hjemmets hoveddør inden for fem år, vurderer, at sikkerhed er det vigtigste parameter. Det er en stigning på 12 % siden byggeproducentens seneste undersøgelse fra 2017.

- Generelt oplever vi, at danskerne er blevet mere bevidste omkring sikkerhed og træffer i højere grad sikre valg, når det kommer til boligen. Vi oplever blandt andet tendensen gennem en stigende interesse for vores sikkerhedsklassificerede hoveddøre, som gør det væsentligt sværere for indbrudstyven at trænge ind i hjemmet, forklarer Peter Sejling, der er salgs- og marketingdirektør for dørproducenten i Nordeuropa.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i danskernes købsvaner, når der skal vælges nye døre til hjemmet. I alt har op mod 1000 danskere deltaget i undersøgelsen, og her svarer 38 % af de respondenter, som har købt ny hoveddør inden for de sidste to år, at dørens sikkerhed havde afgørende betydning for købet.

- Vi hører ofte, at danskernes ønsker om sikre løsninger stiger, hvis de selv eller naboer og bekendte har været udsat for indbrud i hjemmet. Mange vil derfor være mere tilbøjelige til at prioritere sikkerheden i hjemmet ved eksempelvis at vælge døre og vinduer, som kan være med til at nedsætte risikoen for indbrud, forklarer Peter Sejling.

Bæredygtighed er lavt prioriteret
Udover sikkerhed står isolering, design og lang levetid øverst på listen, når der skal vælges nye døre til hjemmet. Mindst vigtigt for danskerne er miljøvenlige materialer og hurtig levering.

- Det kommer da lidt som en overraskelse, at bæredygtighed ikke prioriteres højere af danskerne, når der skal vælges materialer til hoveddøren. Omvendt har bæredygtighed først for alvor sneget sig ind på dagsordenen hos mange i 2019, og vi har derfor en forventning om, at det miljøvenlige fokus i højere grad vil præge danskernes valg af døre i de kommende år, slutter Peter Sejling.

-los


Læs mere om Døre & vinduer

6/2 2020