left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - El & Belysning

Lancerer multifunktionel lampe lavet af genbrugte plastflaskerNavnet Gaia er valgt med reference til græsk mytologi og jordens gudinden Gaia. Den primære målgruppe for lampen er virksomheder og organisationer med akustiske udfordringer.

Lancerer multifunktionel lampe lavet af genbrugte plastflasker

Fischer Lighting og 3XN/GXN sender nu den multifunktionelle og bæredygtige lampe, Gaia, på markedet. Lampen er baseret på materialer, der består af 75 % genbrugte plastflasker

Del artiklen på

Det globale overforbrug af klodens ressourcer sætter hvert år nye dystre rekorder, og i Danmark er vi blandt de storslemme. Således viser seneste rapport fra Global Footprint Networks (2019), hvordan man ville skulle bruge hele fire jordkloder for at opretholde forbruget af naturlige ressourcer, hvis resten af verden levede, som vi gør i Danmark.

Behovet for en gennemgribende grøn omstilling er med andre ord større end nogensinde, og netop dét tager man yderst seriøst hos den danske virksomhed Fischer Lighting, der har gjort det til sin vision at være dansk og international spydspids, når det kommer til udviklingen af bæredygtige og trivselsskabende lyskoncepter og -løsninger:

Fischer Lighting har siden 2016 udviklet unikke og bæredygtige lyskoncepter og -løsninger, som skaber bedre indeklima og lys, som gør mennesker sundere og mere veltilpasse.

Senest har virksomheden sammen med samarbejdspartneren, arkitekt- og innovationsvirksomheden 3XN/GXN, været nomineret til Energiforum Danmarks Innovationspris 2020 for den multifunktionelle og bæredygtige lampe, Gaia.

Partner og director of strategy i Fischer Lighting, Lars Elmvang, siger:

- Med Gaia har vi et ønske om at vise, hvordan man med udviklingen af en multifunktionel lampe i smukt design kan handle helt i tråd med FN's vigtige klimamål om eksempelvis ansvarligt forbrug og produktion samt trivsel og velfærd, siger Lars Elmvang.

Han tilføjer:

- Med vores fokus på bæredygtighed, genanvendelighed og cirkulære produktions- og designprincipper kæmper vi i Fischer Lighting for at gøre op med den udbredte 'brug og smid væk'-kultur og for at vise vores kunder, lysbranchen og omverdenen, at miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed – med den rette portion nytænkning og innovation – kan gå hånd i hånd.

Læs mere under billedet...

Skabt af kloden overforbrug
Gaia er skabt af klodens overforbrug, idet alle ikke-elektriske dele består af 100 % letanvendelig termoplast, hvoraf mindst 75 % udgør genbrugte plastflasker. Den er designet ud fra cirkulære principper, så alle dele nemt kan skilles ad med henblik på genanvendelse.

Hertil kommer, at lampen er fremstillet i et akustisk materiale, som virker støjdæmpende og reducerer behovet for dyre og ressourcekrævende akustiske loftsplader samt med energibesparende og intelligent LED-lys, som eksempelvis kan tilpasse sig efter døgnets rytmer. Lyset er bl.a. udviklet med det formål at skabe en positiv påvirkning af de menneskelige hormoner, som f.eks. styrer vores humør, søvn og stressniveau.

Herudover er Gaia et vidnesbyrd på, hvordan Fischer Lighting arbejder med social bæredygtighed, uddyber Lars Elmvang:

- For at være med til at skabe arbejdspladser og gribe de mennesker, som befinder sig på kanten af samfundet og arbejdsmarkedet, har vi bl.a. indgået et samarbejde med de danske fængsler, så vi får hjælp af fængselsindsatte til at samle lamperne.

Den primære målgruppe for Gaia er virksomheder og organisationer med akustiske udfordringer, som ønsker et bedre lys i kontorer og mødelokaler og gerne vil være gøre det på en mere bæredygtig måde. Gaia-lampen er produceret i Fischer Lightings recreate-koncept, hvor nye lamper tager afsæt i bæredygtige, genanvendte materialer og ud fra cirkulære designprincipper.

-los


Læs mere om El & Belysning

16/11 2020
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderLED pærerSmart HomeSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.
  • NEWTEK

    NEWTEK

    Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar