Aktuelle nyheder - El & Belysning

Unge strømer til Vvs-energiuddannelsenVi udviklingen fortsætter resten af året vil der blive indgået 1.000 uddannelsesaftaler og det slår den hidtidige rekord fra 2006, siger Tina Voldby

Unge strømer til Vvs-energiuddannelsen

Antallet af indgåede uddannelsesaftaler på både elektriker og vvs-energiuddannelsen er steget markant i årets første fem måneder og året kan slå rekord, viser nye tal fra Undervisningsministeriet

Del artiklen på

Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at antallet af indgåede uddannelsesaftaler stiger markant på installationsbranchens uddannelser. I perioden januar-maj 2018 er antallet af indgåede uddannelsesaftaler på vvs-energiuddannelsen nærmest eksploderet. Her er antallet af indgåede uddannelsesaftaler steget med hele 34,9 procent sammenlignet med året før.

Også på elektrikeruddannelsen er antallet steget. Her er der blevet indgået 12,7 procent flere uddannelsesaftaler end året før.

- Hvis vores prognoser holder stik, er det ikke kun antallet af varme sommerdage, der slår rekord i år, så runder vi 1.000 uddannelsesaftaler på vvs-energiuddannelsen, og slår derved rekorden fra 2006, hvor der blev indgået 877 aftaler, siger underdirektør Tina Voldby fra brancheorganisationen Tekniq.

Unge vil arbejde med grøn omstilling
Ifølge de nye tal er det særligt på skolerne Technical Education Copenhagen (TEC), Herningsholm Erhvervsskole og Techcollege, der har været med til at hæve andelen af uddannelsesaftaler - og ifølge Tina Voldby skyldes den flotte fremgang særligt tre ting.

- Rigtig mange dygtige unge mennesker har fået øjnene op for vvs-energiuddannelsen, som er en spændende teknisk uddannelse, hvor man blandt andet får mulighed for at tage aktiv del i den teknologiske udvikling og den grønne omstilling. Succesen er resultatet af, at kompetenceniveauet i uddannelsen er blevet hævet, og en branding af uddannelsen gennem flere år overfor de unge og deres forældre. Derudover er det dejligt, at installationsvirksomhederne står klar til at tage godt imod de unge. Derfor stiger antallet af uddannelsesaftaler eksplosivt, siger Tina Voldby.

-jhn

Læs mere om El & Belysning

2/8 2018
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.
  • NEWTEK

    NEWTEK

    Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar